Rinne ei arvaile, mistä SDP:n kannatuksen lasku johtuu

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei suostu arvailemaan, mistä SDP:n kannatuksen lasku johtuu.

–  En lähde spekuloimaan. Galluppeja tulee ja menee, hän sanoi eduskunnassa.

Puolue valahti Ylen gallupissa neljännelle sijalle, kun kannatuksesta lähti 1,7 prosenttiyksikköä.

Rinne sanoi, että gallupin perusteella ei ole syytä muuttaa mitään, vaan asioita viedään eteenpäin sillä tavalla kuin on sovittu hallituksessa.

–  Työ ihmisten turvallisuuden, työllisyyden ja toimeentulon puolesta jatkuu hallituksella ja SDP:llä.

Rinne kuitenkin myöntää, että kannatusluvut "olisivat voineet olla paremmatkin".

Hän kommentoi perussuomalaisten kannatuksen vahvistumista toteamalla, että asioihin, jotka ovat monimutkaisia, ei ole yksinkertaisia ratkaisuja. Perussuomalaiset nosti kannatustaan edellisestä kyselystä 2,1 prosenttiyksikköä 23 prosenttiin.

Hallituksen ajama muutos ei ole toteutunut riittävän nopeasti, arvioi puoluesihteeri Rönnholm

Suomalaiset ovat pettyneitä siihen, että hallituksen ajama muutos ei ole toteutunut nopeammin, tulkitsee SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm Ylen gallupin tuloksia.

–  Viime vaaleissa äänestettiin muutosta. Ihmiset halusivat muutosta neljän edellisen vuoden hallituksen toimintaan, Rönnholm sanoi STT:lle torstaina.

–  Kun muutosta on pitkään odotettu, se ei ole nyt riittävän nopeasti realisoitunut.

"Rannalla huutajia aina on"

Ylen gallupissa toiseksi suosituin puolue on kokoomus, joka oli lähes kuuden prosenttiyksikön päässä perussuomalaisista 17,3 prosentin kannatuksella.

Rönnholmin mukaan perussuomalaisten selvästi muista erottuva suosio tuo mukanaan vastuuta. Hän odottaa puolueelta konkreettisia omia vaihtoehtoja.

–  Kyllähän rannalla huutajia aina on.

Vihreät nousi niukasti SDP:n ohi suosituimmaksi hallituspuolueeksi 14,2 prosentin kannatuksella. Keskusta jatkaa viidennellä sijalla 12,9 prosentilla.

Vasemmistoliitto on kuudentena 7,9 prosentin kannatuksella. RKP on 4,3:ssa ja kristillisdemokraatit 3,2 prosentissa. Liike Nytin kannatus on 1,6 prosenttia.

SDP:n suosio alimmillaan sitten vuoden 2014

SDP:n suosio on viimeksi ollut Ylen kyselyissä näin alhaalla heinäkuussa 2014, jolloin se oli 13,8 prosenttia. Nykyinen pääministeri Antti Rinne oli tuolloin juuri aloittanut puolueen puheenjohtajana.

Perussuomalaiset puolestaan on tehnyt vuoden aikana hurjan hyppäyksen, sillä 11 kuukautta sitten puolueen kannatus oli 8,1 prosenttia.

Kyselyn toteutti loka-marraskuussa Taloustutkimus, joka haastatteli yli 3  400 ihmistä. Virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ylen gallup: Perussuomalaiset kasvatti jälleen johtoasemaansa, SDP valahti neljänneksi

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Traktori lähti ilman kuljettajaa liikkeelle ja meni pihan poikki metsään – moottorin sammuttamiseen tarvittiin savusukeltaja

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Rahtikonttiin Espoossa pyrkinyt naamioitunut joukko havitteli poliisin mukaan yli 170 kilon kokaiinilastia – aine jopa 100-prosenttista ja arvo 25 miljoonaa

Turkuun Skopjesta saapuneet matkustajat joutuvat karanteeniin sakkojen tai jopa kolmen kuukauden vankeuden uhalla – karanteenissa pysyttelyä valvotaan puhelinsoitoin

Kaustisen mönkijäturmaa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisin tietojen mukaan tie oli suljettu kettingillä vain joitakin päiviä ennen turmaa

Hyvinkääläisseuran jalkapallovalmentajalle syyte alaikäisen valmennettavan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – mies ei enää valmenna seurassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.