Rinteissä on nyt vilkasta

Siilinjärven Kasurilan rinteissä lasketeltiin innokkaasti pitkäperjantaina, kuten useimmissa Suomen laskettelukeskuksissa.

Mukana oli runsaasti myös perheen pienimpiä opettelemassa laskettelutaitoja.

Tahkovuori on Savon vilkkain laskettelukohde heti pitkäperjantaina. Valtaosa Tahkon majoituskapasiteetista on myyty pääsiäiseksi loppuun, mutta vielä on muutamia kohteita vapaanakin.

–  Verrattuna moniin viime pääsiäisiin nyt on paljon enemmän väkeä liikkeellä, kaikenikäisiä lapsesta vaariin. Eniten kuitenkin on lapsiperheitä, kertoi Teo Kuosmanen Tahkon keskusvaraamon asiakaspalvelusta.

Varhainen kevääntulo on merkinnyt laskettelijoille mainioita olosuhteita. Yöpakkasten ansiosta rinteet ovat erinomaisessa kunnossa. Pakkasöinä on monissa keskuksissa tehty viime viikkoina lisääkin lunta, ja useimmat hiihtokeskukset ovat auki etelää myöten.

Pohjois-Savossa pääsee pääsiäisenä laskettelemaan myös muun muassa Varkaudessa Varkaus Ski Centerissä ja Kaavin Maarianvaarassa.

Iisalmen Paloisvuoren sekä Kuopion Antikkalan laskettelurinteet ovat jo kiinni.

– Majoitustilaa löytyy mattimyöhäisillekin niin hiihtokeskuksista kuin lähellä olevista taajamista, vinkkaa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Rinnetietoja verkossa www.ski.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.