Rinteissä on nyt vilkasta

Siilinjärven Kasurilan rinteissä lasketeltiin innokkaasti pitkäperjantaina, kuten useimmissa Suomen laskettelukeskuksissa.

Mukana oli runsaasti myös perheen pienimpiä opettelemassa laskettelutaitoja.

Tahkovuori on Savon vilkkain laskettelukohde heti pitkäperjantaina. Valtaosa Tahkon majoituskapasiteetista on myyty pääsiäiseksi loppuun, mutta vielä on muutamia kohteita vapaanakin.

–  Verrattuna moniin viime pääsiäisiin nyt on paljon enemmän väkeä liikkeellä, kaikenikäisiä lapsesta vaariin. Eniten kuitenkin on lapsiperheitä, kertoi Teo Kuosmanen Tahkon keskusvaraamon asiakaspalvelusta.

Varhainen kevääntulo on merkinnyt laskettelijoille mainioita olosuhteita. Yöpakkasten ansiosta rinteet ovat erinomaisessa kunnossa. Pakkasöinä on monissa keskuksissa tehty viime viikkoina lisääkin lunta, ja useimmat hiihtokeskukset ovat auki etelää myöten.

Pohjois-Savossa pääsee pääsiäisenä laskettelemaan myös muun muassa Varkaudessa Varkaus Ski Centerissä ja Kaavin Maarianvaarassa.

Iisalmen Paloisvuoren sekä Kuopion Antikkalan laskettelurinteet ovat jo kiinni.

– Majoitustilaa löytyy mattimyöhäisillekin niin hiihtokeskuksista kuin lähellä olevista taajamista, vinkkaa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Rinnetietoja verkossa www.ski.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak kertoo lähettäneensä suomalaisia Isis-lapsia pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Päihtynyt mies teki U-käännöksen moottoritiellä ja lähti ajamaan väärään suuntaan

Puoluejohtajat ottavat toisistaan mittaa Porissa – kokoomuksen Orpo ja keskustan Sipilä jättävät tentin väliin

Poliisi sakotti kahdeksaa drone-lennättäjää lentokiellon rikkomisesta EU:n ministerikokouksen aikana Helsingissä

Tulli takavarikoi seksuaalista nautintoa kiihdyttäviä popperseja – kymmeniä tuhansia laittomasti maahantuotuja tuotteita päätyi myyntiin seksikauppoihin

Joka kolmas metsäpalo olisi jäänyt syttymättä, jos metsäpalovaroitusta olisi noudatettu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.