Rollaattorivanhuksilta varastellut porukka karkotettiin

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi neljä romanialaista 7–11 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeistä varkauksista ja varkauksista, jotka kohdistuivat etenkin iäkkäisiin ihmisiin. Kolme naista ja yksi mies myös karkotetaan Suomesta ja he saivat maahantulokiellon tekemiensä rikosten takia.

Poliisin mukaan Savossa, Jyväskylässä ja Pohjanmaalla kiertänyt porukka oli ammattirikollisia ja he tulivat Suomeen viime toukokuussa ammatikseen varkaisiin. Porukka sai Suomeen tulleessaan toiselta romanialaisporukalta käyttöönsä Suomen rekisterikilvissä olevan auton.

Sen jälkeen porukka varasti Jyväskylässä 89-vuotiaalta mieheltä lompakon rahoineen. Seuraavaksi poliisin tietoon tuli vastaava varkaus Iisalmessa. Yksi porukasta esitteli savolaismiehelle kultahammastaan samalla kuin toinen varasti miehen taskusta lompakon, jossa meni muun muassa pankkikortti.

Toukokuun lopulla porukka varasti Kouvolassa autoonsa bensaa. Tiedossa ei ole, yrittivätkö he Iisalmen ja Kouvolan välillä tehdä rikoksia. Kaikki vanhukset eivät huomaa rikosta tai luulevat esimerkiksi hukanneensa lompakkonsa.

Kesäkuun alussa yksi porukasta tarttui rollaattorin kanssa liikkunutta 79-vuotiasta naista kaulasta ja vei tältä väkisin korvakorun Närpiössä. Muu porukka hääri ympärillä esittelemässä rihkamakoruja ja suojaamassa, etteivät ohikulkijat nähneet tilannetta.

Pari päivää myöhemmin he varastivat Leppävirralla mieheltä lompakon, jossa oli 200 euroa rahaa. Seuraavana päivänä he kaupittelivat rihkamasormusta rollaattorilla liikkuneelle 83-vuotiaalle miehelle Lapinlahdella ja veivät samalla tämän taskussa olleen lompakon. Eläkeläismieheltä meni samalla lompakossa olleet 470 euroa elämiseen tarkoitettuja varoja.

Porukka palasi taas Iisalmeen ja varasti kadulla rollaattorin kanssa kulkeneelta 91-vuotiaalta mieheltä tämän taskussa olleen lompakon ja siinä olleet 190 euroa käteistä rahaa.

Kesäkuun 12. päivä ryhmä varasti Teuvalla naisen kaulasta tämän kultakorut jututtamalla ja halailemalla tätä kadulla. Poliisi oli kuitenkin jo pyytänyt havaintoja Savossa ja mahdollisesti muualla kiertäneistä varkaista.

Kansalaiset ilmoittivat poliisille havainnoistaan ja poliisi onnistui jäljittämään ryhmän käyttämän auton sekä sitten myös porukan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi koplaa kiinni varkauksista - toisilla kuparia, toisilla perämoottoreita

Ammattivarkaiksi epäillyllä porukalla 13 iäkästä uhria

Jossain sentään menee raja

Ulkomaalainen kopla valitsi iäkkään miehen uhrikseen

Varkaat toimivat nyt usealla eri rintamalla

Poliisit jäljittivät Armani-varkaan Liettuaan