Runsas lumentulo ja jäätävä vesisade huonontavat ajokeliä suuressa osassa maata

Viikonlopulle on luvassa laajalti huonoa ajokeliä. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä suuressa osassa maata eteläistä Suomea ja suurinta osaa Lappia lukuun ottamatta.

Ajokelistä tekevät vaarallisen paikoin runsaskin lumisade ja jäätävä vesisade. Erittäin huonoon ajokeliin on syytä varautua Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Maan eteläosissa lämpötila on neljän ja seitsemän plusasteen välillä, keskiosissa voidaan mennä pakkaselle. Maan pohjoisosissa lämpötila voi pudota jopa 25 pakkasasteeseen.

Kovan tuulen varoitus on voimassa Selkämeren etelä- ja pohjoisosassa, Merenkurkussa sekä Perämeren etelä- ja pohjoisosassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään – tulossa ainakin useita lapsia

Uutisanalyysi: Harva bussi vie enää mökkisaunaan

Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – mutta Mikkeliin pääsee kesäkuussa vain kolme kertaa päivässä

Lapin tulvatilannetta tarkkaillaan silmä kovana – monenlaisia varautumistoimia on tehty

Keskon pääjohtaja hirvittelee paisuvaa koronalaskua ja patistaa johdonmukaiseen johtamiseen: "Elinkeinoministeri kannustaa kotimaanmatkailuun ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö ohjeistaa, että nyt ei ole oikea aika matkustaa"

Suomi avautuu maanantaina: ravintolaan, kirjastoon ja uimahalliin pääsee taas

Poliisi tutkii Väinölänniemen puukotusta tapon yrityksenä

THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä

Haavisto rakentaisi vielä lomasuunnitelmat kotimaan matkailun varaan – ulkoministeri toivoo matkustuslinjausta keskiviikkoon mennessä

Toimintakiellossa olevan United Brotherhoodin jengitunnukset ovat kaikonneet ja jäseniä liikkunut Helvetin enkeleiden suuntaan, sanoo KRP – vankiloissa koronavirus pani UB:n huumebisnekset jäihin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.