Ruohonen-Lerner: Lindströmin kannattajat tekivät myyräntyötä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta syrjäytetty Pirkko Ruohonen-Lerner moittii muutamia ryhmänsä jäseniä myyräntyöstä häntä vastaan.

Ryhmänjohtajaksi valitun Jari Lindströmin kannattajat olivat Ruohonen-Lernerin mukaan tehneet pitkään taustatyötä tämän valinnan hyväksi. Samalla työtä tehtiin Ruohonen-Lernerin mukaan häntä vastaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi Lindströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi äänin 20-13.

- Erityisesti edustaja (Reijo) Tossavainen ja (Kaj) Turunen ovat tehneet suurta myyräntyötä, Ruohonen-Lerner sanoi heti äänestyksen jälkeen.

Puheenjohtaja Timo Soini pitää normaalina, että isossa puolueessa äänestetään johtotehtäviin valittavista.

Soini kommentoi puheenjohtajan vaihtumista STT:lle tekstiviestillä Yhdysvaltain matkaltaan. Hän toteaa, että valinnat on tehty demokraattisesti ja pulinat pois.

Uudeksi ryhmäjohtajaksi valittu Jari Lindström pistää Pirkko Ruohonen-Lernerin syytökset myyräntyöstä pettymyksen tiliin.

Lindström kommentoi toteamalla, että harmittelu on ihan inhimillistä. Lindström tulkitsi, että eduskuntaryhmän enemmistö halusi ennen muuta ketteryyttä toimintatapoihin.

Ruohonen-Lerner uskoo, että puheenjohtajan vaihtaminen oli ennemminkin henkilö- kuin linjakysymys. Hän kuvaa ryhmän käymää keskustelua hyvähenkiseksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut mukana kokouksessa.

Soini kertoi aiemmin STT:lle, että ei aio puuttua eduskuntaryhmän johtajavalintoihin. Vuosi sitten Soini kannatti julkisesti Ruohonen-Lerneriä. Vastaehdokkaana ollut kansanedustaja Kaj Turunen luopui ehdokkuudesta

Perussuomalaisten ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Maria Lohela. Toiseksi varapuheenjohtajaksi nousi Kaj Turunen. Hän voitti äänestyksessä Kimmo Kivelän.