Ruohonen-Lerner: Lindströmin kannattajat tekivät myyräntyötä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta syrjäytetty Pirkko Ruohonen-Lerner moittii muutamia ryhmänsä jäseniä myyräntyöstä häntä vastaan.

Ryhmänjohtajaksi valitun Jari Lindströmin kannattajat olivat Ruohonen-Lernerin mukaan tehneet pitkään taustatyötä tämän valinnan hyväksi. Samalla työtä tehtiin Ruohonen-Lernerin mukaan häntä vastaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi Lindströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi äänin 20-13.

- Erityisesti edustaja (Reijo) Tossavainen ja (Kaj) Turunen ovat tehneet suurta myyräntyötä, Ruohonen-Lerner sanoi heti äänestyksen jälkeen.

Puheenjohtaja Timo Soini pitää normaalina, että isossa puolueessa äänestetään johtotehtäviin valittavista.

Soini kommentoi puheenjohtajan vaihtumista STT:lle tekstiviestillä Yhdysvaltain matkaltaan. Hän toteaa, että valinnat on tehty demokraattisesti ja pulinat pois.

Uudeksi ryhmäjohtajaksi valittu Jari Lindström pistää Pirkko Ruohonen-Lernerin syytökset myyräntyöstä pettymyksen tiliin.

Lindström kommentoi toteamalla, että harmittelu on ihan inhimillistä. Lindström tulkitsi, että eduskuntaryhmän enemmistö halusi ennen muuta ketteryyttä toimintatapoihin.

Ruohonen-Lerner uskoo, että puheenjohtajan vaihtaminen oli ennemminkin henkilö- kuin linjakysymys. Hän kuvaa ryhmän käymää keskustelua hyvähenkiseksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut mukana kokouksessa.

Soini kertoi aiemmin STT:lle, että ei aio puuttua eduskuntaryhmän johtajavalintoihin. Vuosi sitten Soini kannatti julkisesti Ruohonen-Lerneriä. Vastaehdokkaana ollut kansanedustaja Kaj Turunen luopui ehdokkuudesta

Perussuomalaisten ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Maria Lohela. Toiseksi varapuheenjohtajaksi nousi Kaj Turunen. Hän voitti äänestyksessä Kimmo Kivelän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.