Ruokakauppa ryöstettiin törkeästi: epäillyn tuntomerkit sopivat myös aiempaan kaupparyöstöön

Joensuun Rantakylässä sijaitseva ruokakauppa ryöstettiin tiistai-iltana teräaseella uhkaamalla, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi sai iltaseitsemän jälkeen tiedon, että kauppaan oli tullut noin 170-senttimetriä pitkä, hoikka mies. Epäilty oli verhonnut kasvonsa valkoisella pipolla, jossa oli silmäreiät. Yllään hänellä oli ollut tumma huppari, mustat housut ja vaaleat käsineet.

Mies oli vaatinut hyvällä suomen kielellä kassasta rahaa teräaseella uhkaamalla.

Rahat saatuaan hän oli poistunut liikkeestä. Mies sai saaliikseen vähäisen summan käteistä.

Kaupassa on valvontakamerat. Tekijä viipyi kaupassa vain hetken, eikä tapauksesta aiheutunut sivullisille vaaraa. Kaupan ulkopuolella oli joitakin ihmisiä, jotka näkivät tekijän poistumisen kaupasta. Kaupassa ei ollut tapahtuma-aikaan asiakkaita.

Poliisin mukaan tekijän tuntomerkit sopivat viikko sitten Joensuun Niinivaaralla tapahtuneeseen kaupparyöstöön. Poliisi selvittää, onko molempien tekojen takana sama epäilty. Niinivaaran törkeän ryöstön tekijää ei ole vielä saatu kiinni.

Havainnot ja vihjeet teosta voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana asiaa tutkivan poliisin numeroon 0295455868.