Ruorijuoppoja jäänyt kiinni entiseen tahtiin

Pohjois-Savossa on tänä kesänä jäänyt kiinni 21 vesiliikennejuopumuksesta epäiltyä veneilijää. Heistä kuusi jäi kiinni Kuopiossa Kallavedellä ja kolme muualla Kuopiossa kuten Riistavedellä ja Suvasvedellä.

Ruorijuoppoja on jäänyt kiinni myös muun muassa Juankoskella, Rautalammilla, Leppävirralla ja Iisalmessa. Vesiliikennerikkomuksiin poliisi on puuttunut jo 125 tapauksessa.

- Sammuttimien huollon laiminlyöminen on helmasynti. Veneiden rekisteröinnissäkin on vielä puutteita, ylikonstaapeli Hannu Kauppinen liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä sanoo.

Veneestä pudonneita on tänä vuonna hukkunut Pohjois-Savossa jo viisi. Lisäksi vesiltä on pelastettu ainakin 11 veneilijää, joiden vene on kaatunut tai veneilijä pudonnut kyydistä.

Niin merellä kuin sisävesillä vesiliikennettä valvonut tulliylitarkastaja Henrik Wahlroos neuvoo huolehtimaan oman ja veneen kunnon kohdalleen ja ottamaan muut huomioon.

- Oma riskinsä ovat veneilijät, jotka ajavat venettä kuin autoa: pyyhkäisevät vierestä kaahaamalla ja vaarantavat peräaalloilla muutkin.

Vesiliikenne on vilkastunut lamakesien jälkeen. Uuden veneilijän on hyvä opetella hyvät merimiestavat, navigointisäännöt ja tutustua veneeseensä maltilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.