Ruotsin tautitapaus ei vaikuta Suomeen

Ruotsissa ilmennyt sikainfluenssatapaus ei viranomaisten mukaan vaikuta Suomeen millään tavalla.

- Varautuminen virukseen jatkuu ihan kuten ennenkin. Yksittäiset tapaukset eivät suunnitelmia muuta, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ylijohtaja Juhani Eskola.

Hänen mielestään Suomella on ollut tähän asti hyvää tuuria, kun H1N1-virus ei ole vielä tänne levinnyt.

Eskolan mukaan tauti näyttäisi kuitenkin nykyisellään olevan aika huono leviämään niissä maissa, joista on löytynyt yksittäisiä tapauksia. Jos Ruotsin tapaus löydettiin riittävän ajoissa, ei tauti ole myöskään siellä levinnyt.

Vastaukset sikainfluenssaepäilyihin saadaan Suomessakin nyt entistä nopeammin. THL:n laboratorio sai viime viikolla valmiiksi geenimonistustestien vaatimat uudet reagenssiaineet, jotka auttavat tunnistamaan viruksen nopeasti.

Sikainfluenssa vaati uuden testin, koska sairautta ei aiemmin tunnettu. Pikatestiä on käytetty jo 12 näytteeseen, eikä yhdessäkään tapauksessa epäillä H1N1-virusta. Testin avulla varmistui eilen, ettei Meksikosta palanneella lahtelaisnaisella ole sikainfluenssaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.