Ruumiskoirat etsivät nyt maastosta - nunnan katoamispaikka ei ole tarkentunut

Poliisit tekevät maastoetsintöjä Heinäveden Palokissa maanantaina ja tiistaina. Etsinnöillä etsitään kaksi viikkoa sitten tiistai-iltana 11. heinäkuuta kadonnutta nunna Elisabethia.

Luostarin lähimaastossa etsinnöillä liikkuu viisi poliisin ruumiskoiraa, jotka on erikoiskoulutettu etsimään sekä eläviä että menehtyneitä ihmisiä.

Koiranohjaajia ja poliisikoiria on koottu paikalle Itä-Suomen lisäksi muualta Suomesta.

Uusia tietoja nunna Elisabethin katoamisesta ei ole tullut. Hän lähti tiistai-iltana Lintulan luostarista ulos ja sanoi käyvänsä katsomassa läheistä maatilan lämpökeskuksen tulipalopaikkaa.

73-vuotias nunna nähtiinkin illalla luostarin lähellä ulkona, palopaikalla sekä noin viiden kilometrin päässä lähitiellä luostarin koillispuolella.

Keskiviikkoaamuna nunnasta tehtiin katoamisilmoitus, kun hän ei tullut mukaan luostarin aamutoimiin.

Saattoi olla keräämässä saniaisia

Uusimman tiedon mukaan luostarissa oli keskiviikkona ristisaatto, jota varten luostarin väki keräili jo tiistaina kukkia tehdäkseen kukkakujan lehdistä, saniaisen lehvistä ja luonnonkukista. Nunna Elisabethin on arveltu keränneen tiistai-iltana jo saniaisia ja kukkia juuri kukkakujaa varten.

Kadonnutta nunnaa on etsitty viime viikkoina poliisin johdolla jalan, poliisikoirien avulla, rajavartiolaitoksen helikopterista, poliisin lennokilla ja pelastuslaitoksen veneellä. Vapaaehtoisia on ollut etsinnöissä mukana jalan ketjuissa sekä viime viikolla myös varjoliitäjät ilmasta käsin.

– Ruumiskoirat tekevät etsintöjä maanantain ja tiistain, ja silloin samalla kertaa paikalle ei haluttu ottaa muita. Jos nunnaa ei löydetä, loppuviikosta etsintöjä jatkavat vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta avuksi saatavat koiranohjaajat, rikoskomisario Harri Hauhia Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi päättää vapaaehtoisille pelastus- ja etsintäkoirille etsintäalueen, jotta viranomaisilla säilyy tieto, mitkä alueet on milloinkin jo käyty läpi.

Luostarin lähimaastojen etsintöjä on vaikeuttanut ensin tuulinen sää sekä maaston monimuotoisuus. Palokin alueella on savolaista pusikkoa ja heinikkoa.

Lyhdyn alkuperä ei selvinnyt

Luostarin läheiseltä maantieltä löytyneen mustan kynttilälyhdyn alkuperää ei ole saatu tarkkaan selville.

Se on todennäköisesti pudonnut joltain auton kyydistä tai tuotu jo tien varteen muistoksi mahdollisesti menehtyneelle nunnalle.

Kadonneella nunnalla lyhty ei ollut mukana hänen kadotessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruumiskoirat avuksi Heinävedelle - poliisi jatkaa nunnan etsintää

Liittyykö tieltä löytynyt lyhty kadonneeseen nunnaan? Poliisi pyytää apua

Nunnan etsinnät maastosta jatkuvat kolmatta päivää

Nunnan etsinnät jatkuvat - erikoinen katoaminen yllätti, poliisi julkisti kuvan

Nunna katosi yllättäen – poliisi pyytää havaintoja

Uusimmat

Kotimaa

Vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9 000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi – afganistanilainen Mojtaba Asghari haluaa Suomen kansalaisuuden

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Kansa soisi kunta-alan hoitajille ja siivoojille palkankorotuksen

Kuohuntaa herättänyt sinikettujen lastaus ei edennyt – "Näyttää siltä, että kuljetus on tältä päivältä peruuntunut"

Finnairin työntekijä avasi parkissa olleen lentokoneen oven ja putosi vajaat neljä metriä – vastaavia onnettomuuksia ei ole tapahtunut aiemmin Suomessa

Lapsenlapsi taivutti pienituloiset isovanhemmat ottamaan lainaa tutuilta ja pelasi rahat – koko kolmikolle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta

Niikko selvitti Kiina-yhteyksiään ulkoasiainvaliokunnalle – kokoomuksen Virolainen tyytyväinen vastauksiin

Kelaan saapuu yhä Postin lakon viivästyttämiä hakemuksia

Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa

Sote-uudistukselle jälleen kireä aikataulu – palveluiden järjestämistä koskevien lakien oltava eduskunnalla tänä vuonna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.