Ruususen syytteet kaatuivat niukasti

Ratkaisu Susan Ruususen syytteiden hylkäämisestä syntyi niukimmalla mahdollisella tavalla. Kaksi lautamiestä äänesti kumoon käräjätuomarin ja yhden lautamiehistä.

Ammattituomari Merja Lahti ja naispuolinen lautamies olisivat tuominneet Ruususen ja kustantajan sakkoihin pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Syytettyjen kannalta lievempi ratkaisu voittaa kuitenkin silloin, kun äänet menevät tasan. Näin oikeuden kannaksi kirjattiin kahden miespuolisen lautamiehen näkemys.

Vanhanen ilmoitti heti valittavansa tuomiosta hovioikeuteen. Kihlakunnansyyttäjä Simo Kolehmainen sanoi harkitsevansa asiaa. Hän ei halunnut kommentoida tuomiota keskiviikkona mitenkään.

STT ei tavoittanut Ruususta kommenttia varten. Asianajaja Riitta Leppiniemi kertoi Ruususen olleen todella iloinen ja helpottunut oikeuden ratkaisusta.

- Hän on ottanut syytteeseen joutumisen aika raskaasti. Hänellä on kuitenkin työ ja lapset hoidettavana. Tämä ei ole ollut henkisesti kovin helppoa, kun myllertävää elämänvaihetta on käyty läpi, Leppiniemi sanoi.

Kustantaja Etukenon johtaja Kari Ojala oli varautuneen tyytyväinen oikeuden ratkaisuun.

- Sinänsä upeaa, että oikeus päätti näin. Tämän kirjan julkaiseminen oli meistä oikein ja tarpeellista. Voi tosin hyvin olla, että tämä prosessi jatkuu vielä pitkään, ennakoi Ojala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.