Ryöstäjät hyppäsivät poliiseja karkuun kerrostalosta – Painajaismaiset baariyön jatkot uhrille

Kuopiolainen 67-vuotias mies joutui painajaismaiseen tilanteeseen kutsuttuaan yöllä kotiinsa jatkoille kolmekymppisen miehen ja naisen.

Poliisin tietojen mukaan mies ei tuntenut kaksikkoa ennalta, vaan he olivat tavanneet vasta yöllä.

Kuopion Kelloniemessä viime lauantain vastaisena yönä sattunut tilanne karkasi täysin käsistä. Kaksikko sai päähänsä ryöstää miehen. He ottivat teräaseen esille ja vaativat tätä luovuttamaan pankkikorttinsa ja sen tunnusluvun.

Mieheen kohdistettiin vakavaa väkivaltaa pankkikortin saamiseksi.

Tämänhetkisten tietojen mukaan toinen ryöstäjistä kävi Männistössä pankkiautomaatilla, mutta ei saanut nostettua rahoja tilin nostorajan vuoksi.

Tilanne jatkui siksi yöllä asukkaan kerrostaloasunnossa. Poliisi epäilee kaksikon jatkaneen miehen pahoinpitelyä ja puukottaneen tätä vartaloon useaan kohtaan. Kaksikko ryösti miehen korut ja etsi asunnosta myös muuta varastettavaa.

Miehen naapurit koituivat miehen pelastukseksi. Kerrostalon naapuriasukkaat soittivat aamuyöllä hätänumeroon ja kertoivat asunnosta kuuluvasta mekkalasta.

Kun poliisipartio saapui paikalle, uhri oli asunnossa verissään ja loukkaantuneena. Hänelle hälytettiin ambulanssi, jolla hän pääsi sairaalahoitoon. Miehellä ei ole enää hengenvaaraa.

Toinen ryöstäjäkin sairaalaan

Ryöstäjät halusivat välttää kiinnioton. Kun he näkivät poliisien tulevan paikalle, molemmat hyppäsivät ulos kerrostalosta ja yrittivät näin päästä karkuun.

Kaksikko hyppäsi ulos kerrostalon asuinkerroksesta noin neljän metrin korkeudesta.

Kaksikon nainen loukkaantui vakavasti. Hän oli viikonlopun ja vielä maanantainakin sairaalahoidossa vammojensa takia.

Kaksikon mies pääsi itse jatkamaan matkaansa paikalta. Poliisit menivät häntä kuitenkin vastaan miehen asunnolle ja tavoittivat tämän hänen kotiosoitteensa pihasta myöhemmin lauantain aikana.

Poliisi on kuulustellut miehen. Hän on kuulusteluissa myöntänyt myös toisen väkivaltaisen ryöstön viime syksyltä Kuopiossa. Poliisi todennäköisesti esittää häntä vangittavaksi tiistaina käräjäoikeudessa.

Poliisi jatkaa naisen kuulusteluja ja selvittää tapahtumien kulkua ja kaikkia aiheutettuja vammoja ja vahinkoja.

Molempia epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

 

 

 

Rikokset: Väkivaltaisten ryöstöjen suma

Kuopiossa on viime syksyn ja tämän talven aikana ollut useita väkivaltaisia ryöstöjä yksityisasunnoissa. Poliisi on saanut selvitettyä tekoja ja viime viikkoina tapauksista on annettu myös tuomioita. Törkeästä ryöstöstä seuraa yleensä ankara vankeustuomio.

Useimmiten teot ovat kohdistuneet toistensa ennalta tuntevien porukoihin. Osin ryöstetyissä on ollut kuitenkin tuttavapiireistä etäisesti tuttuja tai vain baarissa tavattuja henkilöitä. Yleensä asuntoonsa ei kannata päästää tuntemattomia, päihtyneitä henkilöitä.

Jos naapuriasunnosta kuuluu avunhuutoja tai tappelun ääniä, soita hätänumeroon. Poliisi tarkistaa tilanteen.

 

 

Korjattu: Juttuun on korjattu, että ryöstäjät hyppäsivät kerrostalon asuinkerroksesta noin neljän metrin korkeudesta, ei neljännestä kerroksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

67-vuotias mies yritettin tappaa rahan vuoksi Kuopiossa: poliisi löysi verissään

Mies hakkasi uhriaan Maglitella - seurauksena vakava aivovamma

Mies vangittiin törkeästä ryöstöstä Kuopiossa

Porukka piti uhria vankinaan ja pahoinpiteli rajusti Kuopiossa

Miehille vankeustuomiot törkeästä ryöstöstä

Uusimmat

Kotimaa

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.