Ryöstäjät perivät velkaa rajuin ottein

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa alkoi maanantaina poikkeuksellisen törkeän ryöstön oikeuskäsittely.

Syyttäjä vaatii reilusti yli kahden vuoden vankeustuomioita kahdelle miehelle, jotka pahoinpitelivät rajusti kaverinsa viime juhannuksena Kuopiossa, ryöstivät tältä omaisuutta ja vielä pakottivat tämän soittamaan lähisukulaisilleen ja ystävilleen saadakseen rahaa uhkaajilleen.

Tapaus sattui toisen syytetyn miehen asunnossa, jossa uhri oli vieraana. Kaksi miestä alkoi periä tältä amfetamiinikauppaan perustuvaa velkaa väkivalloin. Uhria lyötiin lähes 1,5 kiloa painavalla voimailujousella. Kolme lyöntiä päähän vei uhrilta tajun.

Kun taju palasi, miestä lyötiin vielä lattialla selkään ja kylkeen. Syytteen mukaan toinen epäillyistä myös uhkasi uhria kirveellä. Kun uhri pakeni asunnosta, epäillyt heilauttivat vielä kääntöveitseä miehen korvan leikatakseen, mutta mies sai väistettyä ja pakeni pahoin loukkaantuneena ulos.

Asunnossa uhri oli luovuttanut epäillyille jo huumelääkkeensä, kännykkänsä, henkilökorttinsa ja vaatteitaan. Hän yritti vielä kiireesti saada rahaa sukulaisiltaan, mutta nämä ilmoittivat asiasta poliisille. Myös ulkopuolinen lenkkeilijä tapasi uhrin ulkona ja soitti tälle apua hätänumerosta.

Oikeus antaa asiassa tuomionsa myöhemmin.