Ryöstöaalto huolettaa kauppojen henkilökuntaa

Pikkukauppojen ryöstelyaalto on saanut työntekijät huolestumaan omasta turvallisuudestaan. Myyjiä edustavaan Palvelualojen ammattiliittoon on otettu ryöstöjen takia runsaasti yhteyttä.

- Soittajina ovat olleet paitsi työpaikkojen luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut myös yksittäiset työntekijät, jotka ovat kertoneet, että pelottaa, sanoo liiton työympäristösihteeri Seija Virta.

Pelkästään pääkaupunkiseudulla on parin viime kuukauden aikana ryöstetty useita Siwa-myymälöitä, R-kioskeja ja videoliikkeitä.

Rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisista ei kuitenkaan usko, että ryöstöjen määrä olisi pysyvästi lähtenyt rajuun nousuun.

- Poikkeuksellisissa määrissä ei olla. Joskus ryöstöjä on enemmän ja joskus vähemmän, ja nyt on ollut tällainen kasauma. Ryöstöthän sinänsä ovat usein päähänpistoja, ja niillä haetaan rahaa alkoholiin tai huumeisiin, Halme sanoo.

Halmeen mukaan pieniin liikkeisiin ja kioskeihin isketään muita useammin siksi, että monet maksavat niissä käteisellä ja kassassa ajatellaan olevan rahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.