Sää jatkuu sateisena - ensi viikon puolivälissä viilenee

Sää jatkuu Itä-Suomessa sateisena loppuviikon. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela sanoo, että koillisen suunnalta on vähitellen tulossa viileämpää ilmaa, mutta mitään dramaattista muutosta lämpötiloissa ei ole ainakaan kuluvalla viikolla luvassa.

Viikonloppuna ja ensi viikon alussa lämpötilat pysyvät Itä-Suomen korkeuksilla noin seitsemässä asteessa. Myös sateita on luvassa ajoittain.

– Ensi viikon puolenvälin tienoilla Suomeen tulee annos viileämpää ilmamassaa, jolloin lämpötilat voivat jäädä noin viiteen asteeseen tai jopa lähellä nollaa, jos pilvi jostain syystä rakoilee. Jossain vaiheessa voi tulla myös poutaisempi hetki, mutta se kestää ehkä vain noin vuorokauden.

Korpela lisää, että ensi viikon lopulla lännestä on tulossa uusia matalapaineita, jotka tuovat taas uudestaan mukanaan kosteampaa ja lämpimämpää ilmamassaa.

Korpelan mukaan sää on samankaltaista kaikkialla maan etelä- ja keskiosissa. Pohjoisessa on ensi viikolla kylmempää.

– Suomen itäpuolella oleva matalapaine kierrättää pohjoisen kautta kylmempää ilmaa Suomeen. Matalapaineeseen liittyy sadealue, ja on mahdollista, että etenkin yöaikaan sateet tulevat räntänä itärajan tuntumassa esimerkiksi Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Lumi ei kuitenkaan vielä maahan jää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.