Sähköinen yhteishaku innosti hakemaan yliopistoihin

Yliopistoihin hakeminen on kasvattanut suosiotaan. Opetushallituksen mukaan hakijoiden määrä kasvoi viime keväästä 9 000 hakemuksella, mikä on reilut 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Hakijoita oli yhteensä vajaat 64 000.

Merkittävänä syynä ilmiöön on se, että yliopistoihin hakeminen on helpottunut tänä keväänä uuden sähköisen yhteishaun myötä. Opiskelemaan haluava on päässyt ensi kertaa hakemaan yhdellä lomakkeella moneen yliopistoon.

Hakijat pyrkivät tällä kertaa myös entistä useampaan koulutukseen, sillä koulutusaloittain tarkasteltuna kokonaishakijamäärä kasvoi miltei 30 prosenttia.

Yliopistojen yhteishaussa ovat mukana kaikki kotimaan yliopistot. Vain erillishakuihin joutuu edelleen osallistumaan yliopistojen omilla lomakkeilla. Näitä ovat esimerkiksi haut maisteriohjelmiin sekä haut avoimen yliopiston kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hoitoalan opinnot eivät houkuta nuoria entiseen tapaan – sairaanhoitajaksi opiskeleva Otto Hyvärinen, 24, on kuitenkin tyytyväinen valintaansa: "Teen tärkeää työtä"

Selkeä sää lupaa pakkasia – Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Pikkulasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin muut samanikäiset – mediasta välittyy usein hyvin raskas kuva pikkulapsiperheiden arjesta, arvioi tutkija

Kotkien piinaama valkohäntäpeura pelastui jäiltä ilmatyynyaluksen kyydissä Lappajärvellä

EU-puheenjohtajuus maksoi Suomelle lähes 80 miljoonaa – kokouksissa ei annettu perinteisiä tavaralahjoja, vaan kompensoitiin lentopäästöjä

Saimaan jää- ja lumitilanne heikoin vuosikymmeniin – toivo norppien auttamisesta elää yhä

Rafale-hävittäjän kauppamiehet Pirkkalassa: "Tämä kone lentää Ranskan taivaalla vielä 2060-luvulla."

Riippusilta romahti lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Eloranta: SAK:lla ei ole tekemistä Sähköliiton Piekkala-kantelun kanssa – "Muita kanteluita ei odotettavissa ainakaan SAK:sta"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.