Sähköinen yhteishaku innosti hakemaan yliopistoihin

Yliopistoihin hakeminen on kasvattanut suosiotaan. Opetushallituksen mukaan hakijoiden määrä kasvoi viime keväästä 9 000 hakemuksella, mikä on reilut 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Hakijoita oli yhteensä vajaat 64 000.

Merkittävänä syynä ilmiöön on se, että yliopistoihin hakeminen on helpottunut tänä keväänä uuden sähköisen yhteishaun myötä. Opiskelemaan haluava on päässyt ensi kertaa hakemaan yhdellä lomakkeella moneen yliopistoon.

Hakijat pyrkivät tällä kertaa myös entistä useampaan koulutukseen, sillä koulutusaloittain tarkasteltuna kokonaishakijamäärä kasvoi miltei 30 prosenttia.

Yliopistojen yhteishaussa ovat mukana kaikki kotimaan yliopistot. Vain erillishakuihin joutuu edelleen osallistumaan yliopistojen omilla lomakkeilla. Näitä ovat esimerkiksi haut maisteriohjelmiin sekä haut avoimen yliopiston kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

WWF:n kysely: Earth Houriin osallistui 1,4 miljoonaa suomalaista – valot sammuivat tunniksi 190 maassa ja maantieteellisellä alueella

Budjettipäällikön mukaan valtiontalous painuu yli 10 miljardia alijäämälle tänä vuonna

Kodeille tulossa muhkea energiansäästö – "Korona tulee varmasti vielä laskemaan hintoja"

Sydänsairaat ovat peruneet vastaanottoaikoja koronaviruksen pelossa – lääkärit patistavat sydänoireisia hakeutumaan hoitoon

Pieksämäen sosionomi-koulutus vetovoimaisin, vaikka kampus on lakkautusuhan alla

Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"

Pikavippiyhtiön toimitusjohtaja ennakoi maksuhäiriöaaltoa – perintään joutumisen voi välttää sopimalla eräpäivän siirrosta tai maksuvapaasta kuukaudesta

Kunta-alan työehtosopimusta koskevaa umpisolmua availlaan jälleen ensi viikolla

Kuopiolaiset taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi suosittujen näyttelyjen "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.