Sähköinen yhteishaku innosti hakemaan yliopistoihin

Yliopistoihin hakeminen on kasvattanut suosiotaan. Opetushallituksen mukaan hakijoiden määrä kasvoi viime keväästä 9 000 hakemuksella, mikä on reilut 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Hakijoita oli yhteensä vajaat 64 000.

Merkittävänä syynä ilmiöön on se, että yliopistoihin hakeminen on helpottunut tänä keväänä uuden sähköisen yhteishaun myötä. Opiskelemaan haluava on päässyt ensi kertaa hakemaan yhdellä lomakkeella moneen yliopistoon.

Hakijat pyrkivät tällä kertaa myös entistä useampaan koulutukseen, sillä koulutusaloittain tarkasteltuna kokonaishakijamäärä kasvoi miltei 30 prosenttia.

Yliopistojen yhteishaussa ovat mukana kaikki kotimaan yliopistot. Vain erillishakuihin joutuu edelleen osallistumaan yliopistojen omilla lomakkeilla. Näitä ovat esimerkiksi haut maisteriohjelmiin sekä haut avoimen yliopiston kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hangon veneturman tutkintaan nimetty tutkijaryhmä

Iltalehti: Vasemmistoliiton Andersson esittää yhä kansalaisille jaettavaa elvytysseteliä

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Traktori lähti ilman kuljettajaa liikkeelle ja meni pihan poikki metsään – moottorin sammuttamiseen tarvittiin savusukeltaja

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Rahtikonttiin Espoossa pyrkinyt naamioitunut joukko havitteli poliisin mukaan yli 170 kilon kokaiinilastia – aine jopa 100-prosenttista ja arvo 25 miljoonaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.