Sähkökatkoja saatu korjattua – tykkytilanne pahenee lähipäivinä

Suunta sähkökatkojen määrässä on alaspäin, kertoo käyttöinsinööri Markku Eskelinen Savon Voimalta. Yhtiön piirissä oli noin 1 200 sähkötöntä taloutta puoliltapäivin torstaina, kun niitä aamulla oli vielä noin 3 000.

– Pitkälle tulevaisuuteen en kuitenkaan voi ennustaa, sillä lumisadetta voi tulla, Eskelinen sanoo.

Hänen mukaansa tämän hetkiset viat saataneen korjattua lähitunteina. Pahimmillaan asiakas on joutunut olemaan ilman sähköä noin 12 tuntia.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella Riistavedellä oli sähköttömiä talouksia noin 140, Tuusniemellä 500 ja Heinävedellä noin 280.

Molemmat yhtiöt ovat lisänneet resurssejaan ja käyttävät muun muassa helikopteria vikojen paikantamiseen. Yksi helikopteri päivystää tällä hetkellä Rautavaaralla, jossa on erityisen suuret lumikuormat.

Pohjois-Karjalaa, Pohjois-Savoa ja Kainuuta kiusaavat sähkökatkot eivät ole lähipäivinä loppumassa. Ilmatieteen laitos ennustaa, että tykkylumitilanne säilyy hankalana ja todennäköisesti vain pahenee lähipäivinä.

Tykkylunta syntyy, kun ilma on kostea. Sitä kertyy puihin huurtumalla ja kostean lumen tarttuessa oksiin.

Sääennusteen mukaan lauha säätyyppi ajoittaisine vesi- ja lumisateineen jatkuu vuoden loppuun. Aattona Suomessa vallitsee eteläinen ilmavirtaus. Pilvisyys on runsasta ja paikoin tulee lumikuuroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.