Sähkökatkot eivät ota hellittääkseen Savossa

Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot vaivaavat Pohjois-Savossa edelleen. Aamuyöllä Savon Voiman verkkoalueen yli liikkui jälleen saderintama, jonka olomuoto muuttui eteläosien vesisateesta pohjoista kohden kulkiessaan märäksi rännäksi. Tästä syystä sähköttömien asiakkaiden määrä on vaihdellut keskiviikkona ajankohdasta riippuen 500:n ja 1800:n välillä.

Pahimmat vika-alueet ovat edelleen Iisalmen Soinlahdessa, Vieremän itäosissa sekä Sonkajärvellä Kauppilanmäen ja Sukevan välillä sekä Jyrkän alueella.

– Kaikilla näillä alueilla korjaustyöt ovat käynnissä ja lähes kaikki viat saataneen korjattua päivän aikana. Tilanne kuitenkin elää kaiken aikaa ja valitettavasti keskiviikon ja torstain väliselle yölle on sääennusteessa jälleen uusi lumisadealue kulkemassa verkkoalueen yli, Savon Voima tiedottaa.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköttömiä talouksia oli aamulla noin 400, joista lähes 90 Kaavilla.

Mikäli havaitset selkeän vikapaikan tai puun joka ei vielä kosketa sähköjohtoa, mutta on uhkaavasti linjan suuntaan kallistunut, ilmoita siitä joko puhelimitse Savon Voiman maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voit ottaa kohteesta kännykän kameralla kuvan ja liittää sen ilmoitukseesi.

Linjaan nojaavia puita ei saa omatoimisesti mennä poistamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.