Sähkökatkot helpottamassa Savossa

Tykkylumen aiheuttamien sähkövikojen korjaus on edennyt Savon Voiman mukaan hyvin. Lauantaina noin kello 14 ilman sähköä Savon Voiman verkkoalueella on noin 1200 asiakasta. Enimmillään sähköttömien määrä oli aamulla kymmeneltä hetkellisesti noin 4000.

Nyt pahimmat vika-alueet ovat Iisalmessa alueilla Soinlahti-Peltosalmi-Kotikylä, Vieremällä Niemisen-Saarisen ja Nissilän alueilla, Sonkajärvellä alueilla Kauppilanmäki-Sonkakoski-Matomäki-Kotkatmäki ja Kuopiossa alueilla Pihkainmäki-Kurkimäki-Petäisenpää.

– Aamun ajan kaksi helikopteria on partioinut vikapaikkoja ja enää on lentämättä pieni alue aivan verkkoalueen pohjoisosissa. Maastossa korjaustyöt aamun havaintopaikoissa ovat käynnissä, Savon Voima tiedottaa.

Lumisade on pääasiassa lakannut, joten uusia vikoja ei enää pitäisi syntyä aamun tapaan.

– Sääennusteet eivät myöskään sisällä uusia lumisateita enää tämän vuoden puolelle. Mikäli tämä ennuste pitää paikkansa, saamme lähes kaikki viat korjattua tämän päivän aikana, Savon Voimasta uskotaan.

Savon Voiman verkon jakelualueella havaituista vikapaikoista, kuten johdolle kallistuneista puista, pyydetään ilmoitamaan maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400. Omatoimisesti linjaan nojaavia puita ei saa mennä poistamaan.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.