Vakava uhkaus: Sähköliitto jätti varoituksen entistä laajemmasta lakosta

Sähköliitto uhkaa entistä laajemmalla lakolla. Sähköliiton hallitus arvioi tänään työmarkkinakiistaa ja jätti valtakunnansovittelijalle varoituksen lakosta, joka alkaisi 10. marraskuuta ja päättyisi 27. marraskuuta.

Sen piirissä olisivat kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalalla työskentelevät lähes 2 500 Sähköliiton jäsentä. Tukitoimena siihen liitettäisiin paperi- ja mekaanisessa metsäteollisuudessa tehtävät sähköalan työt, mikä käsittää noin 700 sähköalan työntekijää.

Työtaistelu olisi jatkoa keskiviikkona mahdollisesti alkavalle viikon mittaiselle lakolle. Siinä olisi mukana noin tuhat sähköliittolaista, jotka työskentelevät viennin kannalta merkittävissä 15 yrityksessä.

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapasi Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden edustajat keskiviikkona, mutta neuvottelut jäivät tuloksettomiksi. Osapuolet tapaavat seuraavan kerran maanantaina.

Kiista koskee työehtojen neuvottelua. Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat ilmoittaneet, että sähköalan työntekijöiden työehdot sisällytetään alan pääsopimukseen eli niin sanottuun metallin sopimukseen. Sähköliitto haluaa neuvotella erillisen sopimuksen.