Sähkönjakelu takkuilee edelleen lähes 3 000 taloudessa

Lähes kolmetuhatta taloutta on edelleen sähköttöminä eilisten ukkospuuskien jäljiltä.

Savon Voiman asiakastalouksista vajaat 2 000 on sähköttä. Elenian sähköverkossa Keski-Suomessa reilut 450 asiakasta on sähköjä vailla, ja Pohjois-Pohjanmaalla sähköt puuttuvat joiltakin kymmeniltä talouksilta.

Loiste-sähköverkon alueella reilut parisataa taloutta on vailla sähköjä.

Järvi-Suomen Energian sähkönjakelussa ei yhtiön verkkosivujen mukaan ole häiriöitä.

Liikenneviraston mukaan Kouvolan ja Mikkelin välisellä rataosuudella vikojen korjaus jatkunee iltaan asti ja junia korvataan bussikyydillä.

Tampere-Seinäjoki-välillä olleet liikenteenohjausjärjestelmän viat saatiin korjattua yhdentoista aikoihin, mutta ongelma uusiutui iltapäivällä. Uutta arvioaikaa korjaamiselle ei vielä ole. Junat myöhästyvät rataosalla 30-60 minuuttia.

Kitee-Joensuu-välin virransyöttövika on korjattu. Radan liikenne palautuu normaaliksi alkuiltaan mennessä.

Rajuilman aiheuttamat aineelliset vahingot Ahvenlammen leirintäalueen omistajalle jäävät kohtuullisiksi. Näin arvioi leirintäalueen omistavan Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen STT:lle.s

- Rakennuksille aiheutuneet kattovauriot ovat noin 30 000 euron luokkaa. Lisäksi tulevat tappiot kaatuneista puista, mutta nekin saamme kaupaksi, Rusanen kertoi.

Kaupunginjohtajan mukaan suuremmat aineelliset vahingot syntyivät leirintäalueen asiakkaiden omaisuudelle. Ahvenlammella oli myrskyn iskiessä muutamia kymmeniä asuntoautoja ja -vaunuja.

Puita kaatui myräkässä satakunta. Yksi ihminen jäi kaatuvan puun alle. Hänen ja kolmen muun loukkaantuneen vammat jäivät lieviksi.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.