Sähkönjakelu takkuilee edelleen lähes 3 000 taloudessa

Lähes kolmetuhatta taloutta on edelleen sähköttöminä eilisten ukkospuuskien jäljiltä.

Savon Voiman asiakastalouksista vajaat 2 000 on sähköttä. Elenian sähköverkossa Keski-Suomessa reilut 450 asiakasta on sähköjä vailla, ja Pohjois-Pohjanmaalla sähköt puuttuvat joiltakin kymmeniltä talouksilta.

Loiste-sähköverkon alueella reilut parisataa taloutta on vailla sähköjä.

Järvi-Suomen Energian sähkönjakelussa ei yhtiön verkkosivujen mukaan ole häiriöitä.

Liikenneviraston mukaan Kouvolan ja Mikkelin välisellä rataosuudella vikojen korjaus jatkunee iltaan asti ja junia korvataan bussikyydillä.

Tampere-Seinäjoki-välillä olleet liikenteenohjausjärjestelmän viat saatiin korjattua yhdentoista aikoihin, mutta ongelma uusiutui iltapäivällä. Uutta arvioaikaa korjaamiselle ei vielä ole. Junat myöhästyvät rataosalla 30-60 minuuttia.

Kitee-Joensuu-välin virransyöttövika on korjattu. Radan liikenne palautuu normaaliksi alkuiltaan mennessä.

Rajuilman aiheuttamat aineelliset vahingot Ahvenlammen leirintäalueen omistajalle jäävät kohtuullisiksi. Näin arvioi leirintäalueen omistavan Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen STT:lle.s

- Rakennuksille aiheutuneet kattovauriot ovat noin 30 000 euron luokkaa. Lisäksi tulevat tappiot kaatuneista puista, mutta nekin saamme kaupaksi, Rusanen kertoi.

Kaupunginjohtajan mukaan suuremmat aineelliset vahingot syntyivät leirintäalueen asiakkaiden omaisuudelle. Ahvenlammella oli myrskyn iskiessä muutamia kymmeniä asuntoautoja ja -vaunuja.

Puita kaatui myräkässä satakunta. Yksi ihminen jäi kaatuvan puun alle. Hänen ja kolmen muun loukkaantuneen vammat jäivät lieviksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.