Sähkövikojen määrä uhkaa lisääntyä: Savon Voima jatkaa ennakoivaa raivausta

Sähköviat ovat helpottaneet ainakin hetkeksi Pohjois-Savossa. Savon Voiman verkkoalueella oli torstaina puolen päivän aikaan kuitenkin vielä noin 100 asiakasta ilman sähköä.

Tykkylumitilanne on jatkunut Savon Voiman verkkoalueella nyt jo reilun viikon. Maastossa tapahtuvan viankorjauksen yhteydessä on jouduttu poistamaan johtokaduilta ja niiden välittömästä läheisyydestä puita.

Kaadetut puut ovat olleet joko sähkövian aiheuttajia tai sähkölinjan suuntaan kallellaan olevia niin sanottuja riskipuita.

- Pääosa kaatamistamme puista on ollut ohuita, riukuuntuneita lehtipuita, mutta myös yksittäisiä täysikasvuisia puita on ollut joukossa. Lisäksi havaintojemme mukaan maastossa on myös paljon lumenpainosta kaatuneita tai katkenneita puita, Savon Voimasta kerrotaan.

Sähköyhtiö kehottaa maanomistajia tarkistamaan oman metsänsä tilanteen ja korjaamaan hyötypuut omaan käyttöönsä. Johtokaduilta ja niiden läheisyydestä kaadetut puut ovat maanomistajan omaisuutta.

Ilmatieteen laitoksen sääennuste lupaa Pohjois-Savoon uusia lumisateita jo torstai-illasta alkaen. Sateiden odotetaan jatkuvan lauantai-iltaan saakka.

- Kun lämpötilan samaan aikaan ennustetaan olevan nollan tuntumassa, on hyvin todennäköistä, että sähkövikojen määrä lisääntyy varsinkin niillä alueilla, joissa lumi on edelleen puissa. Savon Voimasta huomautetaan.

Savon Voima jatkaa torstaina ennakoivaa linjakatujen raivausta useiden metsäkoneiden avulla eri puolilla verkkoaluetta. Yhtiön käytössä on myös sahauslaitteistolla varustettu helikopteri, jolla pystytään poistamaan nopeasti pienempiä ongelmapuita ja reunapuiden oksia johtokaduilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.