Särkänniemen kävijämäärä nousussa, Linnanmäellä kiritään

Tampereen Särkänniemen huvipuiston kävijämäärät ovat nousseet verrattuna viime vuoteen. Toimitusjohtaja Miikka Seppälä ei kerro tarkkoja lukuja, mutta sanoo kasvua olevan tähän mennessä jopa 15 prosenttia.

Viime kesänä Särkänniemeä arvosteltiin kalleudesta. Toimitusjohtaja arvioi, että suurin syy kävijämäärän nousuun on, että puistosta poistettiin tänä vuonna pääsymaksu ja kohteisiin alettiin jälleen myydä yksittäislippuja.

- Uskon, että tehdyt korjausliikkeet hinnoittelussa ovat suurin syy kävijämäärien nousuun. Lisäksi uutuuslaite High Voltage on tuonut lisää huvittelijoita, Seppälä toteaa.

Viime vuonna Särkänniemessä kävi Seppälän mukaan yhteensä noin 600 000 ihmistä. Määrä koettiin pettymykseksi.

Helsingin Linnanmäellä kävijämäärässä ollaan hieman jäljessä viime vuoteen verrattuna. Toimitusjohtaja Pia Adlivankin ei paljasta tarkkoja lukuja, mutta uskoo loppukesän olevan vilkas.

- Touko-kesäkuu oli kolean sään takia hieman vaisu. Heinäkuu sen sijaan oli jo erittäin hyvä, ja uskomme kirivämme loppukesästä kävijämäärässä entisestään.

Linnanmäellä käy Adlivankinin mukaan noin miljoona ihmistä vuosittain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Kalman haju on tsunamista vahvasti muistissa" –  lehtikuvaaja Peter Jansson ehti kuvata monia järkyttäviä uutistapahtumia

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Suomalaisen henkilötunnuksen hakijoita epäillään huijauksista viikoittain – tunnuksia käytetään esimerkiksi petosrikollisuudessa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.