SAK: OECD ei vielä tuomitse eläkeneuvottelutulosta

SAK:n mielestä OECD:n tuore raportti Suomen eläkeneuvottelujen tuloksista ei ole niin tuomitseva kuin annettiin ymmärtää. Tämän päivän Helsingin Sanomissa julkaistiin tietoja raportista, ja sen mukaan nyt niin sanotussa Ahtelan työryhmässä esitetyt toimenpiteet ovat riittämättömiä.

SAK:n pääekonomisti Olli Kosken mukaan raportti ei kuitenkaan ole niin jyrkkä kuin nyt on tulkittu. Koski - joka kuuluu työuraneuvottelujen tulosta arvioivaan suomalaisryhmään - kommentoi, että OECD:n arviolle haluttiin jo etukäteen antaa räväkkä etukäteistulkinta.

- Tämä kuitenkin vaikeuttaa merkittävästi eläkearvioiden neutraalia käsittelyä.

Hallitus antoi kuukausi sitten eläkeneuvotteluryhmien tuloksen arvioitavaksi OECD:lle. Myös kotimaisia tahoja, kuten Eläketurvakeskusta, on pyydetty arvioimaan lopputulosta. Hallitus aikoo pohtia näitä arvioita yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa ensi viikon torstaina.

Eläkeneuvotteluita käytiin työmarkkinajärjestöjen neuvotteluryhmissä vajaan vuoden verran, eikä yhteisymmärrystä kaikkein vaikeimmista asioista, kuten työttömyysputken poistamisesta tullut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.