SAK:n Lyly rauhoittelee huolta raamisopimuksesta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly rauhoittelee huolta raamisopimuksen kaatumisesta metalliteollisuudessa tänään alkaneen lakon myötä. Lylyn mukaan raamisopimuksen pohja ei ole hyllyvä, vaan nyt on viisi viikkoa aikaa katsoa, miten kattava raamisopimuksesta on tulossa.

Raamisopimus oli hänen mukaansa alun perinkin "rajoille tehty" eli sekä työnantajilla että palkansaajilla on sen hyväksymisessä omat vaikeutensa.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko katsoo, että olennaista on, lähdetäänkö tilannetta laukaisemaan raamisopimuksen puitteissa vai jollain muulla tavoin.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) uskovat yhä keskusjärjestöjen raamisopimukseen.

Kataisen mukaan sopimus voi pysyä pystyssä, jos sopu teknologiateollisuuden neuvottelupöydissä löytyy lähipäivinä.

Urpilainen puolestaan tähdentää STT:lle, että raamisopimuksen kannalta ratkaiseva päivä on 25. marraskuuta, jolloin keskusjärjestöt arvioivat raamisopimuksen kattavuutta. Sen jälkeen myös hallitus arvioi, voiko se tukea omilla toimillaan sopimusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.