SDP valitsi uusia valtiosihteereitä – Pilvi Torstista tulossa työministeri Harakan valtiosihteeri

Pääministeripuolue SDP esittää neljää uutta valtiosihteeriä Antti Rinteen (sd.) hallitukselle.

Entinen kansanedustaja Pilvi Torsti on nousemassa työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi. Helsinkiläinen Torsti jäi kevään vaaleissa varasijalle ja putosi eduskunnasta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeriksi on tulossa Eila Mäkipää. Mäkipää on työskennellyt valiokuntaneuvoksena eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeriksi esitetään Mikko Koskista. Hän on toiminut SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeriksi on tulossa eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen.

Pääministeri Rinteen valtiosihteeriksi on jo aiemmin nimitetty Raimo Luoma.

Valtiosihteerien määrä kasvaa reippaasti

Rinteen hallitus nimittää ministeriensä tueksi useampia valtiosihteereitä kuin edeltäjänsä. Kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus nimesi neljä valtiosihteeriä, eli yhden pääministerille ja yhden kutakin hallitusryhmää kohti, on Rinteen hallitukselle tulossa peräti 15 valtiosihteeriä.

Vihreiden valtiosihteereistä on jo tiedossa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) avuksi kutsuttu entinen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

RKP kertoi eilen, että oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) valtiosihteeriksi on tulossa Malin Brännkärr, joka työskentelee nykyisin Kruunupyyn kunnanjohtajana. Brännkärr on toiminut aiemmin muun muassa ministeriryhmän ja oikeusministerin erityisavustajana.

Keskusta on Ilta-Sanomien mukaan nimeämässä valtiosihteereiksi vaaleissa pudonneita kansanedustajia. Lehden mukaan tehtäviin ovat tulossa entiset ministerit Kimmo Tiilikainen ja Juha Rehula, sekä entinen kansanedustaja Tuomo Puumala.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna muun muassa poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa. Valtiosihteerien nimittäminen edellyttää Supon laajan turvaselvityksen tekemistä, minkä jälkeen varsinaiset nimityspäätökset tehdään valtioneuvostossa.

SDP:n ministereille liuta erityisavustajia

Pääministeri Rinteen EU-asioiden alivaltiosihteeriksi on kutsuttu Jari Luoto. Hän on toiminut aiemmin muun muassa valtioneuvoston EU-sihteeristön päällikkönä, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana sekä suurlähettiläänä Brasiliassa ja Sveitsissä.

SDP kertoo myös valinneensa ministereilleen 21 erityisavustajaa. Heistä kuusi kuuluu Rinteen avustajakaartiin. Pääministerin poliittiseksi erityisavustajaksi tulee Matti Hirvola, joka toimii myös SDP:n hallitusryhmän sihteerinä.

Rinteen talouspoliittisena erityisavustajana toimii Joonas Rahkola, ja pääministerin mediasuhteista ja viestintäasioista vastaa Dimitri Qvintus.

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.