SDP:n Kiljunen joutuu tilille matkalippukikkailustaan

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) joutuu tekemään eduskunnan hallinnolle selkoa erikoisista matkalippujärjestelyistään, kertoo Suomen Kuvalehti.

Kiljunen osallistui viime viikolla Parlamenttien välisen liiton (IPU) kongressiin Bangkokissa. Toisin kuin muut suomalaiset, Kiljunen ei palannut kotimaahan, vaan ilmoitti jatkavansa virkamatkaa 12. huhtikuuta asti ja vierailevansa muun muassa Burmassa ja Bhutanissa.

Kuvalehden mukaan Kiljunen vaihtoi IPU-matkaa varten saamansa bisnesluokan liput tavalliseen turistiluokkaan. Näin säästyneillä rahoilla hän osti liput omille jatkomatkoilleen, jotka hän tulkitsee virkamatkoiksi.

Lehden haastattelema eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on sitä mieltä, että "tällainen sivuluisu" viralliselta virkamatkalta on vähintäänkin outoa. Matkarahat on myönnetty nimenomaan IPU-kokousta varten.

Monilla kansanedustajilla oli lehden mukaan puolisot mukana Bangkokissa. Kiljusen seuralaisena Thaimaassa oli tamperelainen kaupunginvaltuutettu, tutkija Anna Kontula (vas.). Matkakumppanit maksoivat kulunsa itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.