SDP:n ja kokoomuksen suhteissa "jääkausi"

Hallitusneuvotteluissa eilisiltana eronneiden SDP:n ja kokoomuksen suhteissa vallitsee tällä hetkellä jääkausi, kuvaa tilannetta SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner. Jungnerin mukaan puolueiden suhteet ovat nyt kriisissä ja menee kauan aikaa, ennen kuin ne palaavat normaaleiksi.

SDP:llä ja kokoomuksella on täysin vastakkainen näkemys siitä, kenen syy hallitusneuvotteluiden karahtaminen kiville eilisiltana oli. Kokoomus syyttää mahalaskusta SDP:n joustamattomuutta ja kovaa peliä. SDP puolestaan katsoo, että kokoomuksen mainitsema syy erilaisista verolinjauksista oli vain tekosyy ja eilisillan näytelmä teatteria.

Jungnerin mukaan kokoomus alkoi pedata jo tiistaina SDP:tä ulos hallitusneuvotteluista ja haluaa keskustan Säätytaloon tilalle.

SDP ei ole ainakaan vielä irtisanoutunut toukokuun alkupuolella kokoomuksen kanssa tekemästään Portugali-paketista. Jungnerin mukaan puolue seisoo yhä euromaiden talouskriisin hoitoa koskevan sopimuksen takana, vaikka muodollisesti se ei hänen mukaansa heitä sido, koska kokoomus ja SDP eivät näillä näkymin ole menossa samaan hallitukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kokoontumista on kyselty, joten se oli syytä järjestää

Katainen näytti meille ovea

Uusimmat

Kotimaa

Viranomaisille jättivoitto: Tulli on saanut paljastettua laajoja huumekauppiaiden käyttöhistorioita verkossa

Poliisi tavoittelee mielenosoituksiin varustautumisella myös pelotevaikutusta – esimerkiksi paineilma-aseen näkymisen ajatellaan rauhoittavan väkijoukkoa

Kuukausien terveyskeskusjonot lyhenevät viikkoon todennäköisesti vasta hallituskauden loppumetreillä

Viron poliisi ei ole käynnistänyt tutkintaa Silja Europalla menehtyneistä – "kuolemat eivät epäilyttäviä"

Kuinka jaksaa ja entistä pidempään? Itä-Suomen yliopiston uusi psykologian professori etsii keinoja työurien pidentämiseen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri otti aikalisän Sosterin kosintaan – "Ensin neuvotellaan ervassa!"

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Mies äänitti usein luvatta oikeudenkäyntejä – Tuhannen euron sakossa muotovirhe

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.