SK: Huumepoliisi viety tajuttomana sairaalaan

Suomen Kuvalehti kertoi torstaina Helsingin huumepoliiseihin kohdistuvien rikosepäilyjen tutkinnan jatkuneen poikkeuksellisen kovana.

Lehden mukaan yksi epäillyistä poliiseista joutui sairaalahoitoon vakavan sairauskohtauksen jälkeen.

Lehden mukaan kolme poliisia meni vapaaehtoisesti kuulusteltaviksi keskiviikkona. Heitä kuulusteltiinkin aamusta alkaen jopa 12 tuntia, minkä jälkeen heille vielä yllättäen ilmoitettiin miesten olevan pidätettyinä virkarikosepäilyjen vuoksi.

Yksi miehistä oli Suomen Kuvalehden mukaan kertonut tutkijoille, ettei voi lähteä putkaan, koska on sairauslomalla, lääkityksen alla ja hänellä on myös sairauslomatodistus levon tarpeesta.

Lehden mukaan mies suljettiin kuitenkin muiden tavoin Espoon poliisivankilaan, jossa keski-ikäinen mies sai vakavan sairauskohtauksen ja toimitettiin tajuttomana Jorvin sairaalaan.

Helsingin poliisilaitos aikoo tehdä tutkintapyynnön tapahtumien kulusta ja henkilöstöönsä kuuluvan poliisin terveyden mahdollisesta vaarantamisesta.

Vyyhtiä setvitään

Samat poliisit olivat pidätettyinä jo joulukuussa, mutta laskettiin silloin vapaiksi, kun edellytyksiä heidän vangitsemiselleen ei ollut.

Jo aiemmin yksi poliiseista on pyytänyt oikeutta käsittelemään Helsingin huumepoliisin tiloihin tehtyä etsintää, jonka tyyliä ja tapaa kohteeksi joutuneet pitävät ylimitoitettuna ja kantaaottavana.

Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään lahjus- ja virkarikoksista. Tapauksen tutkinnanjohtaja vahvisti tällä viikolla, ettei Aarnion itse epäillä myyneen huumeita toisin kuin julkisuudessa on välillä jopa arvailtu.

Hänen ja kolmen muun poliisin osalta tutkitaan myös ennen kaikkea toimia tuloksekkaassa huumerikostutkinnassa, jossa Helsingin huumepoliiseilla ja KRP:llä tuli erimielisyyksiä käytetyistä toimintatavoista. Muutamat rikostutkijat ovat jo vuosia kinastalleet erittäin rajustikin toimintatavoista, miten huumerikoksia tulee tutkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MTV: Aarniota epäillään huumebisneksen järjestelystä

Aarnion vangitseminen huumerikosepäilyjenkin osalta jatkuu

Räsäsen tutkintapyyntö menee syyttäjien selviteltäväksi

Huumepoliisipomo Aarnion alaiset vapaaksi

Kolme poliisia pidätetty Aarnion huumerikosepäilyn yhteydessä

Aarniota epäillään törkeästä huumausainerikoksesta

Poliisikohussa rapa lentää vielä pitkään

Poliisin luotava luottamussuhde uudestaan

Helsingin poliisi kiistää tietolähteiden lainvastaisuudet

Helsingin poliisi: Huumeyksikköä valvotaan kuten muitakin