Sadat ovat tarvinneet kriisiapua Kauhajoella

Kymmenet ihmiset ovat hakeneet kriisiapua Kauhajoella SPR:n henkisen tuen pisteestä. He ovat pääasiassa olleet palvelualojen oppilaitoksen opiskelijoita sekä uhrien omaisia. Muutamien luona kriisityöntekijät ovat jopa yöpyneet.

- Kaikki, jotka ovat käyneet täällä henkisen tuen pisteessä ovat olleet erittäin suuren tuen tarpeessa. Moni on ollut pidempään talolla ja muutamien luona vapaaehtoiset auttajat ovat olleet myös yötä, kertoo sosiaalipalvelusuunnittelija Tero Hintsa SPR:stä.

Suurinta hätää on Hintsan mukaan aiheuttanut tietämättömyys siitä, mitä on tapahtunut ja keitä uhrien joukossa on. Etenkin omaisille tietojen odottaminen on ollut tuskaista. Monien osalta suruprosessi pääsee käyntiin vasta, kun uhrit on varmuudella tunnistettu.

Kaduilla ja nuorisotiloissa kiertäneet kriisipartiot ovat tukeneet satoja kaupunkilaisia ja jakaneet esitteitä yli 400 henkisen avun tarvitsijalle. SPR:n työntekijöitä ja vapaaehtoisia on ollut Kauhajoella yli 60.

Alustavien suunnitelmien mukaan SPR päivystää kaupungissa ainakin viikon loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Ei tuloksia Postin työriidan sovittelussa – paperipostista tänään vain pieni osa perille, pakettien jakelu toimii lakon aikana paremmin

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Orpo patistaa perussuomalaisia vastuunkantoon: "Pitää ottaa kantaa myös hankaliin kysymyksiin, eikä vastata aina vain maahanmuutto"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.