Saimaannorpan ja lohen suojeluun merkittävä lahjoitus kuopiolaiselta: yli neljä miljoonaa euroa

Saimaannorpan suojelua tukeva Nestorisäätiö on saanut merkittävän lahjoituksen. Säätiön perustaja, metsänhoitaja Arto Frey lahjoitti heinäkuussa säätiölle tukevan salkun pörssiosakkeita, reaaliarvoltaan yli neljä miljoonaa euroa.

– Haluan edistää Saimaan järviluonnon monimuotoisuuden vaalimista, siinä tavoitteet ja haasteet eivät lopu koskaan. Saimaannorpan ja koko sen elinympäristön suojelun lisäksi toivon lahjoituksen edistävän myös Saimaan uhanalaisten lohikalojen suojelua, sanoo Arto Frey.

Nestorisäätiön hallituksen puheenjohtaja Tuula Kurikan mukaan lahjoitus on säätiön ja saimaannorpan suojelun kannalta todella merkittävä.

– Lahjoitus parantaa säätiön mahdollisuuksia saimaannorpan ja muiden Saimaan uhanalaisten lajien suojeluun. Voimme jatkossa olla vielä laajemmin mukana saimaannorpan elinolojen turvaamista edistävissä hankkeissa ja luoda uusia, säätiön tavoitteita tukevia kumppanuuksia, iloitsee Kurikka.

Nestorisäätiö on vuonna 2000 perustettu yksityinen säätiö, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää ja tukea saimaannorpan suojelutyötä norpan elinehtojen turvaamiseksi ja parantamiseksi sekä tukea siihen liittyvää tutkimustyötä. Säätiö voi tukea myös laatokannorpan suojelutyötä ja muuta luonnonsuojelua edistävää toimintaa.

Säätiö on toimintansa ajan jakanut vuosittain avustuksia saimaannorpan suojelun, tutkimuksen ja ympäristökasvatuksen hankkeisiin sekä jakanut kunniakirjoja tunnustuksena esimerkillisestä toiminnasta saimaannorpan suojelussa. Nestorisäätiöllä on myös yksityinen suojelualue Saimaan Joutenvedellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.