Saimaannorppa kuoli verkkoon Etelä-Savossa

Saimaannorppa on jäänyt verkkoon ja kuollut Luonterilla, Etelä-Savossa, kertoo Metsähallitus. Metsähallitus sai ilmoituksen asiasta torstaina.

Norppa oli 38 kiloa painanut uros. Se takertui verkkoon maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisen kalastusrajoitusalueen ulkopuolella, jossa verkkokalastus on sallittua ympäri vuoden.

Pyydys oli noin 15 metrin syvyydessä. Ikävästä saaliista yllättynyt kalastaja kertoi, että oli nähnyt samalla alueella norpan monta kertaa viime vuonna, mutta tänä vuonna ei ollenkaan.

Viime viikolla Savonrannan lähellä Pyyvedellä jäi samanlaiseen verkkoon 13,5-kiloinen uroskuutti. Kesämökkiläinen harmitteli tapahtunutta, koska oli arvellut verkkokalastaminen olevan turvallista 15.4.-30.6. kestäneen kalastusrajoituksen jälkeen.

– Kalastajat ilmoittivat molemmissa tapauksissa vahingoista, ja ruhot toimitetaan jatkotutkimuksiin, sanoo suojelubiologi Jouni Koskela Metsähallituksesta.

Kalastuslain mukaan pyydykseen jääneestä hylkeestä on viipymättä ilmoitettava Luonnonvarakeskukselle (Luke). Saimaannorpan kohdalla ilmoituksen voi tehdä myös suoraan Metsähallitukselle, joka välittää tiedon Lukeen.

Metsähallitus vastaa saimaannorpan suojelusta ja kannan seurannasta ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kansanedustaja Mika Niikko myöntää yrityksensä myyneen sähkötupakkaa mutta kiistää kaksoisroolin – sanoo myyntityön olleen loppunut sähkötupakkaa puolustavien eduskuntapuheenvuorojen aikaan

Kolme teini-ikäistä poikaa esitti poliisia ja ajeli "valepoliisiautolla" ympäri Kirkkonummea – takaa-ajon jälkeen juoksivat oikeita poliiseja pakoon metsään

Äidin epäillään murhanneen alle kouluikäisen lapsensa Espoon Suurpellossa – nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon

Mahdollinen kemianteollisuuden lakko alkaisi näkyä huoltoasemilla lakon loppupuolella

Lahteen saapui viime vuonna kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellisen suuri ekstaasisatsi – nyt KRP kertoo, että 150  000 tabletin järjestelystä epäillään joukkoa United Brotherhoodin jäseniä

Lääketukkukauppa Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, jossa kerrotaan useista Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista

Sotaveteraaneista enemmistö nyt naisia – miehiä veteraaneista on nyt noin 3  850, naisten osuus on liki 4  000

Orpo: Suomi tarvitsee 120  000 uutta työllistä talouden tasapainottamiseksi

Miehet yhdistävät tv:n katselun ja liikkuvan elämäntavan – liikkuvat naiset eivät suosi tv:tä

Munuaissairauden takia hoidossa olevien määrä kasvanut – kehittynyt hoito on vähentänyt kuoleman riskiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.