Sairaanhoitopiiri antaa krapulaisille kenkää

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on alkanut soveltaa henkilöstöönsä tiukkaa päihteettömyyslinjaa. Jos työntekijä tulee töihin päihtyneenä tai krapulassa, hän saa heti potkut.

Työntekijöitä ei aleta puhalluttaa joka aamu, vaan valvonnasta huolehtivat työtoverit ja esimiehet. Jos he epäilevät jonkun olevan päihtyneenä, esimiehen tulee puuttua tapaukseen. Epäilty joko puhallutetaan tai määrätään verikokeeseen.

Ohjeet sisältyvät sairaanhoitopiirin päihteettömyysohjelmaan. Nollatoleranssi koskee koko henkilökuntaa. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palveluksessa on noin 2 300 vakituista työntekijää.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on ollut viime vuosina muutamia irtisanomisia, jotka liittyvät päihteiden käyttöön. Piiri muistuttaa, että Suomessa on jo työnantajia, jotka noudattavat nollatoleranssia. Esimerkkeinä mainitaan VR ja Finnair.

Etelä-Pohjanmaa nousi otsikoihin vuonna 2002, kun se ensimmäisenä sairaanhoitopiirinä kielsi henkilökunnaltaan tupakoinnin työaikana. Mediamylläkkä oli kova, mutta kokemukset savuttomuudesta ovat piirin johtajan mukaan olleet hyviä. Sittemmin tupakointi kiellettiin myös muissa sairaaloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.