Sairauslomaa lapuitta sikainfluenssasta

Moni Pohjois-Savon työnantajista on valmis antamaan työntekijöilleen sairauslomaa ilman lääkärintodistusta sikainfluenssaepidemian aikana.

Kuopion kaupunki valmistautuu jopa viiden-seitsemän päivän sairauspoissaolon myöntämiseen ilman lääkärintodistusta. Mikäli epidemia äityy niin pahaksi, esimiehen myöntämästä seitsemän päivän poissaolosta päättää erikseen kaupunginhallitus.

- Toimintamalli otetaan käyttöön, mikäli työterveys ilmoittaa epidemian levinneen niin laajalle, että se edellyttää toimia, kertoo Kuopion kaupungin hallinto- ja henkilöstöjohtaja Pauli Kurkirinne.

VR puolestaan siirtyy epidemian myötä työntekijän sairauden todistamisessa "kevennettyyn malliin", jossa työterveyshoitaja voi myöntää muutaman päivän sairasloman puhelimessa.

Alustavan päätöksen esimiehen myöntämästä viiden päivän vapaasta on tehnyt myös PeeÄssä.

- Asiaa arvioidaan ja tarkentava päätös tehdään epidemian puhjetessa, kertoo PeeÄssän henkilöstöjohtaja Sirkka Hartikainen.

Ilman todistusta myönnettävien sairauslomien tarkoituksena on estää työterveyshuollon ja terveyskeskusten ruuhkaantuminen, mikäli epidemia äityy todella pahaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.