Saksan ulkoministeriö varoittaa Ruotsiin matkustavia terrorismista – Suomelta erilainen näkemys

Suomen ulkoministeriö kehottaa Ruotsiin matkustavia noudattamaan tavanomaista varovaisuutta. Ulkoministeriöllä ei ole tietoa, miksi Saksan ulkoministeriö varoittaa Ruotsiin aikovia kohonneesta terrori-iskun uhasta.

Saksan ulkoministeriön mukaan Tukholmaan mentäessä kannattaa välttää julkisia liikennevälineitä ja kansanjoukkoja sekä seurata tarkasti viranomaisten ohjeita.

Saksan mukaan terroriuhka on ollut koholla jo viime vuoden maaliskuusta lähtien. Nyt varoitusta kuitenkin täsmennettiin.

Erityisen valppaana Ruotsissa kannattaa ministeriön mukaan olla juhlapäivinä sekä konserteissa tai festivaaleilla. Saksalaisia kehotetaan myös pitämään henkilöpaperit mukana, koska Ruotsissa on edelleen poikkeuksellisesti käytössä rajatarkastukset.

Riskit liittyvät liikenteeseen ja rikollisuuteen

Suomen ulkoministeriön konsuliyksikön päällikön Juha Savolaisen mukaan Ruotsiin matkustamisen riskit liittyvät lähinnä esimerkiksi liikenteeseen ja rikollisuuteen.

Savolainen toteaa, että terrorismin uhkaa on eri puolilla Eurooppaa enemmän kuin ennen.

– Yleisesti ottaen tapahtumat maailmalla ja Euroopassakin viimeisen vuoden–puolentoista aikana ovat vahvistaneet kuvaa siitä, että iskuista on tullut arkipäivää ja että on kovin vaikea ennakoida, missä ja mitä tapahtuu.

Savolainen kuitenkin korostaa, että matkailun riskit aiheutuvat pääosin muusta kuin terrorismista.

Ulkoministeriön matkustustiedotteissa monen maan kohdalla mainitaan, että terrorismin mahdollisuutta ei voida poissulkea.

– Nämä ovat kuitenkin poikkeuksellisia ja sattumanvaraisia tapahtumia, Savolainen sanoo.

– Emme lähtisi kovin kategorisesti suosittelemaan esimerkiksi väkijoukkojen välttämistä matkailijoille muuten kuin erittäin korkean riskiluokan maissa, Savolainen sanoo. Korkeaa riskiluokkaa edustavat esimerkiksi sotatilassa olevat maat.

Saksan matkustustiedotteesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Saksa varoittaa Ruotsiin aikovia kohonneesta terroriuhasta

Uusimmat

Kotimaa

Kulttuuri- ja liikuntajärjestöt pala kurkussa – Veikkauksen väheneviä tuottoja tuskin kompensoidaan edunsaajille valtion budjetista, arvioivat kansanedustajat

Postin työkiistan sovittelu jatkuu, uudet tukilakot lisäävät painetta

Antibioottien käyttö Suomessa vähenee edelleen – samalla antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien määrä kasvaa meilläkin

Viikon sää leutoa pilvipoutaa, paikoin ripeksii tihkusadetta

Hovikäsittely alkaa tapauksessa, jossa tyttö joutui kahdeksan miehen hyväksikäyttämäksi ja raiskaamaksi Oulussa

Postin työkiistaan ei ratkaisua – tukilakot laajenevat huomenna

Jos suuronnettomuus iskee, terveydenhoidon kierroksia on pystyttävä nostamaan heti – Sote-uudistus aiheuttaa huolta valmiusjärjestelmän kohtalosta

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.