Salaisia papereita löytyi kadulta

Katualueelta keskeltä Kuopion keskustaa löytyi perjantaina loppuiltapäivästä kansio, jossa oli sosiaalitoimen salassapidettäviä asiakirjoja.

Paperit käsittelevät arkaluontoista lapsen huostaanottoa ja ne olivat lain mukaan salassa pidettäviä sisällöltään. Papereita oli kansiossa runsaasti, yli sata sivua.

Siilinjärven kunnan sosiaalitoimen mukaan mappi oli jäänyt kunnan lastensuojelun työntekijältä vahingossa ulos talon rappusille Kuopiossa, kun työntekijä kävi virka-asialla Kuopion keskustassa.

Työntekijällä oli tarve kuljettaa asiakirjoja mukanaan ja hänellä oli lupa niiden käsittelyyn.

Sosiaalipalvelun johdon mukaan oli inhimillinen erehdys, että kädestä laskettu mappi papereineen jäikin siihen. Kun työntekijä huomasi kansion jääneen hukkaan, hän etsi niitä itse ja ilmoitti asiasta asianmukaisesti heti myös esimiehelleen ja poliisille.

Poliisi pitää huolestuttavana, että Pohjois-Savossa yleiseltä paikalta löytyi taas arkaluontoisia asiakirjoja. Viimeksi Kuopion kotipalvelun työntekijän työpapereita löytyi kadulta maaliskuussa. Silloin työpaperit olivat olleet työntekijällä mukana yökerhossa vapaa-ajalla.

Aiheesta lisää lauantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hoitajaa ei epäillä enää salassapitorikoksesta

Työlistat olivat mukana yöllä kaupungilla

Kadulta löytyneet paperit liittyvät varkauteen