Salametsästäjiä ei ole ollut televalvonnassa

Poliisi ei ole käyttänyt vielä kertaakaan keväällä voimaan tullutta mahdollisuutta televalvontaan, jos metsästäjää epäillään törkeästä metsästysrikoksesta tai törkeästä laittoman saaliin kätkennästä.

Tämän vuoden ennakkotietojen mukaan myös lievemmät metsästysrikosepäilyt näyttäisivät vähentyneen viime vuoteen verrattuna.

Metsästyksenvalvonnan yhteydessä poliisi on kuitenkin saanut edelleen vinkkejä muun muassa salametsästyksestä Itä-Suomessa.

- Pohjois-Savossa poliisi on tehnyt metsästyksenvalvontaa tänä syksynä 15 päivänä, Pohjois-Savon poliisilaitoksen ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen kertoo.

- Valvonnassa poliisi tapaa eniten tavallisia metsästäjiä ja tarkistaa heidän ase- ja metsästyslupansa sekä puhalluttaa liikenteestä tavatut kuljettajat.

- Valvonnan tärkein merkitys on ennaltaestävyydessä. Kohdennamme voimavaroja tarkoituksella siihen, että poliiseja liikkuu myös sivummalla ja on tekemisissä metsästäjien kanssa.

- Metsästäjiä tavatessaan poliisi kuulee huhuja ja vihjeitä petoeläinten luvattomasta metsästämisestä tai ammattimaisesta, järjestäytyneestä riistan salametsästyksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.