Sampo Terho ei ota riippakiveä puolueen vaalitappiosta

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei usko puolueen vaalitappion muodostavan hänelle riippakiveä puolueen puheenjohtajakisaa ajatellen.

– Riippa on väärä sana, mutta puolueelle tämä on jonkinlainen herätys meidän kannattajilta. Totta kai viesti otetaan selkeästi vastaan, ja nyt on aika terävöittää sekä sanomaa että politiikan sisältöä, Terho kommentoi STT:lle.

Terho on eräänlaisessa hallituksen puolustajan asemassa suhteessa kilpakumppaniinsa, europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoon, joka on kommentoinut hallitustien hedelmiä hyvinkin kriittisesti. Terho uskoo, että puolueen uudistuminen ja sanoman terävöityminen alkaa nyt kiteytyä puheenjohtajakampanjoinnin päästessä vauhtiin.

Hänen mielestään kuntavaalien tuloksesta ei voi lukea suurempia viitteitä kaksikon suosiosta ajatellen puheenjohtajakisaa. Halla-aho sai kuntavaaleissa Helsingissä noin 5 600 ääntä, Terho 3 300.

– Eiväthän henkilökohtaiset äänet kuntavaaleissa ole yhteydessä puheenjohtajavaaleihin juurikaan. Puheenjohtajavaaleissa äänestävät meidän jäsenet, kun kuntavaaleissa kaikki Helsingin äänioikeutetut, Terho sanoo.

Valtio-opin professorin Kimmo Grönlundin mielestä ei ole varmaa, vaikuttaako perussuomalaisten kuntavaalitappio puheenjohtajakamppailuun.

– Ei se nyt varmaan ainakaan parantanut Sampo Terhon asemia. En sitten tiedä, onko suurempaa vaikutustakaan, mutta näin minä sen tulkitsisin.

Grönlundin mielestä ehdokkaan kuntavaalikannatuksella voisi olla jotain merkitystä puheenjohtajakamppailun suhteen lähinnä sellaisessa tilanteessa, jossa jompikumpi olisi tehnyt erittäin huonon vaalituloksen. Kun näin ei käynyt, ei kuntavaalikannatuksesta voi lukea viitteitä puheenjohtajakisan tuloksesta.

– Perussuomalaisten puoluekokoukseen kaikki maksaneet jäsenet voivat mennä äänestämään, joten paljon riippuu siitä, kuka sinne loppujen lopuksi sitten lähtee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia

Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen

Helsinkiläisessä ravintolassa ydinkeskustassa ammuskeltu – yksi toimitettu sairaalaan, ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa

Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien

Katso hallituksen tiedotustilaisuus matkustusrajoitusten purkamisista

Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"

Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: "Yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen"

Poliisiammattikorkeakoulu sai evätä Venäjän kaksoiskansalaisen opiskelupaikan mahdollisen painostusriskin takia, päätti KHO

Pekka Haavisto rikosepäilystä: En voi kommentoida asioita, jotka ovat kesken perustuslakivaliokunnassa

Keskusta on pääministeripuolueen kanssa eri linjoilla työllisyyspäätösten aikataulusta – Vanhasen mukaan puolueiden välillä on "ainakin vivahde-eroja"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.