Sampo Terho ei ota riippakiveä puolueen vaalitappiosta

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei usko puolueen vaalitappion muodostavan hänelle riippakiveä puolueen puheenjohtajakisaa ajatellen.

– Riippa on väärä sana, mutta puolueelle tämä on jonkinlainen herätys meidän kannattajilta. Totta kai viesti otetaan selkeästi vastaan, ja nyt on aika terävöittää sekä sanomaa että politiikan sisältöä, Terho kommentoi STT:lle.

Terho on eräänlaisessa hallituksen puolustajan asemassa suhteessa kilpakumppaniinsa, europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoon, joka on kommentoinut hallitustien hedelmiä hyvinkin kriittisesti. Terho uskoo, että puolueen uudistuminen ja sanoman terävöityminen alkaa nyt kiteytyä puheenjohtajakampanjoinnin päästessä vauhtiin.

Hänen mielestään kuntavaalien tuloksesta ei voi lukea suurempia viitteitä kaksikon suosiosta ajatellen puheenjohtajakisaa. Halla-aho sai kuntavaaleissa Helsingissä noin 5 600 ääntä, Terho 3 300.

– Eiväthän henkilökohtaiset äänet kuntavaaleissa ole yhteydessä puheenjohtajavaaleihin juurikaan. Puheenjohtajavaaleissa äänestävät meidän jäsenet, kun kuntavaaleissa kaikki Helsingin äänioikeutetut, Terho sanoo.

Valtio-opin professorin Kimmo Grönlundin mielestä ei ole varmaa, vaikuttaako perussuomalaisten kuntavaalitappio puheenjohtajakamppailuun.

– Ei se nyt varmaan ainakaan parantanut Sampo Terhon asemia. En sitten tiedä, onko suurempaa vaikutustakaan, mutta näin minä sen tulkitsisin.

Grönlundin mielestä ehdokkaan kuntavaalikannatuksella voisi olla jotain merkitystä puheenjohtajakamppailun suhteen lähinnä sellaisessa tilanteessa, jossa jompikumpi olisi tehnyt erittäin huonon vaalituloksen. Kun näin ei käynyt, ei kuntavaalikannatuksesta voi lukea viitteitä puheenjohtajakisan tuloksesta.

– Perussuomalaisten puoluekokoukseen kaikki maksaneet jäsenet voivat mennä äänestämään, joten paljon riippuu siitä, kuka sinne loppujen lopuksi sitten lähtee.

Uusimmat

Kotimaa

Radion uusia toimilupia myönnettiin 68 -Mediatalo Keskisuomalaiselle ja Karjalaiselle uusina toimijoina useita lupia

Aarnion ex-alainen Rainiala osoittaa syyttävällä sormella asetus- ja määräysviidakkoon – "Ei virkamies voi alkaa keksiä niitä omasta päästään"

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.