Sarjakuristaja on kuristanut 1980-luvulta lähtien

– Sarjakuristajaksi kutsuttu mies, nykyiseltä nimeltään Michael Penttilä syyllistyi ensimmäiseen henkirikokseensa jo parikymppisenä, kun hän kuristi äitinsä 1980-luvun puolivälissä. Tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Hänellä oli tuossa vaiheessa jo aiempaa rikoshistoriaa.

– 1980-luvun loppupuolella hän houkutteli kaksi 12-vuotiasta tyttöä kotiinsa ja kuristi toisen nahkaisella vyöllä ja hupparin narulla. Toinen tytöistä onnistui pakenemaan asunnosta. Penttilä tuomittiin taposta, väkisinmakaamisen yrityksestä ja lapseen kohdistuvasta haureudesta.

– Mies on tuomittu myös 1990-luvun alkupuolella tehdystä taposta. Tuolloin hän oli houkutellut naisen tyhjillään olleeseen isoäitinsä asuntoon. Hän tappoi naisen kuristamalla tätä kangasvyöllä tai narulla.

– Kun Penttilä vapautui vankilasta marraskuussa 2008, hänet todettiin vaarallisuusarviossa soveltumattomaksi siviilielämään. Hän syyllistyi kuristamalla tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn vain noin puoli vuotta vapautumisestaan.

– Hänet on tuomittu tämän jälkeen törkeistä pahoinpitelyn yrityksistä, törkeästä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Tekotapa on ollut aina samankaltainen.

– Penttilä vapautui viimeisestä tuomiostaan joulukuussa 2016 eli vain noin kuukausi ennen kuin yritti tunkeutua nuoren naisen asuntoon, mistä hän nyt sai hovioikeudessa tuomion.

– Viimeisimpänä rikoksenaan hänen epäillään syyllistyneen murhaan huhtikuussa Helsingissä hovioikeuden tuomiota vapaalla jalalla odottaessaan. Hän on poliisin mukaan myöntänyt syyllistyneensä henkirikokseen. Juttu on edelleen poliisitutkinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hovioikeus tuomitsi sarjakuristajan törkeän rikoksen valmistelusta 2,5 vuoden vankeuteen