Sasi: Kosovo osoitti ulkopolitiikan johtamisongelmat

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) mielestä hallituksen ja presidentin toiminta Kosovon tunnustamisessa on osoittanut ulkopolitiikan kaksipäisen johtamisen ongelmat. Sasin mukaan Suomen linjasta on syntynyt epäselvyyttä.

Sasi huomauttaa kannanotossaan, että hallitus oli ilmoittanut, että tunnustaminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti ja kertonut suunnitellun aikataulun.

- Nyt presidentti on lykännyt aikataulua. Kosovon tunnustaminen ja tunnustamisen aikataulu ovat ulkopolitiikan keskeisimpiä kysymyksiä Euroopassa. Aikataulu heijastaa sitoutuneisuutta Kosovo-ratkaisuun.

Sasi muistuttaa myös, että presidentti ja valtioneuvosto ovat olleet viime aikoina erimielisiä ulkopolitiikan toimivaltarajoista.

- Annettaessa eduskunnalle esitystä valmiuslaiksi presidentti saneli hyvin poikkeuksellisella tavalla lausuman valtioneuvoston pöytäkirjaan.

Alkuvuoden tapahtumat osoittavat perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan mukaan selvästi, että ulkopolitiikan johtojärjestelmä ja sen ongelmat on selvitettävä perusteellisesti.

Uusimmat

Kotimaa

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

Ehdokkuusveivauksista ja kotoisista hallitusneuvotteluista raavittiin kipinää MTV:n EU-vaalitentissä

IL: Matti Nykänen saattoi istua yli vuoden vankilassa syyttömänä – lue tuomion ja illan taustat

Loppuviikko on sateinen ja viluinen – lännestä saapuu sadealue toisensa jälkeen

Taksikuski jätti kehitysvammaisen lapsen rappukäytävän oven eteen – oikeus tuomitsi heitteillepanosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.