Sateet väistyvät kaikilta kartoilta

Savon Sanomien juhannusaaton sääseurannassa on tapahtunut varsin mukava käänne: sateet ovat väistyneet kaikilta sääkartoilta. Kaikki kolme ilmatieteenlaitosta ennustavat perjantaille pilvipoutaista säätä. Lämpötilaennusteet sahaavat 15 asteen molemmin puolin.

Viikonloppuna Forecan ennuste käväisi jo 13 asteessa, mutta kääntyi alkuviikosta uudestaan nousuun. Maanantaina aaton lämpötilaksi luvattiin +17 astetta, mutta tiistaina lupauksesta pudotettiin kolme astetta pois.

Ruotsin ilmatieteenlaitos SMHI povasi vielä maanantaina Kuopioon sateista juhannussäätä, mutta tiistaina ennuste oli jo muuttunut pilvipoutaiseksi. Samalla lämpötilaennuste oli noussut 15 asteesta 17 asteeseen.

Myös Suomen Ilmatieteenlaitos alkoi viikonloppuna julkaista omia ennusteitaan juhannusaatoksi. Sunnuntain ennusteessa aaton lämpötilaksi arvioitiin 15 astetta, mutta sen jälkeen ennuste on noussut aste per päivä -tahtia. Myös Ilmatieteenlaitos on pilvipoutaisen juhannussään kannalla.

Savon Sanomat seuraa millaista säätä meteorologit povaavat Kuopioon juhannusaatoksi kello 15:ksi. Sääseuranta aloitettiin toissa viikonloppuna. Seuranta jatkuu huomenna.

 

Ennusteet pudonneet paikoin jo 14 asteeseen

Savon Sanomien sääseuranta alkaa tästä