Sateet väistyvät kaikilta kartoilta

Savon Sanomien juhannusaaton sääseurannassa on tapahtunut varsin mukava käänne: sateet ovat väistyneet kaikilta sääkartoilta. Kaikki kolme ilmatieteenlaitosta ennustavat perjantaille pilvipoutaista säätä. Lämpötilaennusteet sahaavat 15 asteen molemmin puolin.

Viikonloppuna Forecan ennuste käväisi jo 13 asteessa, mutta kääntyi alkuviikosta uudestaan nousuun. Maanantaina aaton lämpötilaksi luvattiin +17 astetta, mutta tiistaina lupauksesta pudotettiin kolme astetta pois.

Ruotsin ilmatieteenlaitos SMHI povasi vielä maanantaina Kuopioon sateista juhannussäätä, mutta tiistaina ennuste oli jo muuttunut pilvipoutaiseksi. Samalla lämpötilaennuste oli noussut 15 asteesta 17 asteeseen.

Myös Suomen Ilmatieteenlaitos alkoi viikonloppuna julkaista omia ennusteitaan juhannusaatoksi. Sunnuntain ennusteessa aaton lämpötilaksi arvioitiin 15 astetta, mutta sen jälkeen ennuste on noussut aste per päivä -tahtia. Myös Ilmatieteenlaitos on pilvipoutaisen juhannussään kannalla.

Savon Sanomat seuraa millaista säätä meteorologit povaavat Kuopioon juhannusaatoksi kello 15:ksi. Sääseuranta aloitettiin toissa viikonloppuna. Seuranta jatkuu huomenna.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ennusteet pudonneet paikoin jo 14 asteeseen

Savon Sanomien sääseuranta alkaa tästä

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus antaa terveyskeskuksille rahaa lääkäreiden palkkaamiseen – ensi vuonna luvassa 70 miljoonaa

Syyttäjä vaati sakkoa vanhemmille, jotka hautasivat kuolleena syntyneen vauvan pihalleen – IS: Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Presidentti Niinistö onnitteli Etiopiaa Nobelin rauhanpalkinnosta: Tämä osoittaa, että pitkäkestoinen konflikti voidaan ratkaista

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Paltan Aarto: Postin työehtosopimuskiistassa loppuu aika kesken

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.