Satoja nuoria päissään - Kuopion satamassa oli vilkas yö

Poliisin mukaan Kuopion matkustajasataman alueelta tavattiin lauantain vastaisena yönä satoja päihtyneitä nuoria.

Kuopion seudulla koulunalkajaisten aikaan nuoria oli liikkeellä melko vähän, mutta perjantaina nuoria kokoontui kaupungille erittäin paljon.

Poliisin mukaan osa nuorista oli erittäin päihtyneitä, joten paikalle hälytettiin partioita valvomaan tilannetta, seuraamaan asiaa ja ohjaamaan nuoria myös kotiin. Paikalla ei tullut ilmi vakavia onnettomuuksia ja rikoksia.

Satamassa vietettiin muun muassa Sataman yö -tapahtumaa ja alueella oli liikkeellä aiemmin illalla paljon myös perheitä ja myöhemminkin myös ylipäätään aikuisia viettämässä iltaa. Kuopiossa vietetään tänä viikonloppuna Kuopio juhlii -viikonvaihdetta, johon kuuluu useita kymmeniä tapahtumia perjantai-illasta sunnuntaipäivään.

Nuorten iso kokoontuminen rannalle oli silti osin yllätys. Päihtyneitä nuoria näkyi kaupungilla jo aiemmin illalla, kun alkuyöstä nuoria kulki keskustassa isojen alkoholilastien kanssa niin, että he siirtyivät ilmeisesti myöhemmin yöllä satamaan.

Kesän ajan nuorten kokoontumiset Kuopiossa ovat pääosin sujuneet rauhallisesti lukuunottamatta yhtä hukkumiskuolemaa, jossa poika hukkui illanvieton päätteeksi rantaveteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Perustuslakivaliokunta saa esitutkintamateriaalin Haaviston toimista

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Lahtelaiselle ravintoloitsijalle syytteet ihmiskaupasta –  kielitaidottomilla työntekijöillä teetettiin poliisin mukaan 12 tunnin vuoroja ilman vapaapäiviä

Suomessa todettu yksi uusi koronavirustartunta, Savossa ei uusia tartuntoja

IS: Poliisi epäilee Jyväskylän senioritalon palon alkaneen kynttilästä parvekkeella – Otkes aloittaa oman tutkintansa

Veneilykulttuuri oli jo siistiytymässä, mutta sitten saapuivat vauhtiveikot vesiskoottereineen

Rahtiliikenne kulkee vilkkaasti Saimaan kanavassa, mutta risteilyalusten ja huviveneiden puuttuminen iskee matkailuun – "Tarkoittaa meille tuhansien yöpyjien menetystä"

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.