Savolaiselle kultaa ammattitaidon MM-kilpailussa Abu Dhabissa – Suomelle runsaasti mitaleja

Nuorten ammattitaidon nelipäiväisestä MM-kilpailusta on tullut kolme kultamitalia ja yksi hopeamitali Suomeen. Yksi mitali tuli savolaiselle: Savon ammatti- ja aikuisopistosta valmistunut, siilinjärveläinen Matias Korri voitti kultaa lentokonehuollossa. Menestys on merkittävä Savon ammatti- ja aikuisopistolle, sillä aikaisempi kulta on tullut vuonna 2009.

Menestystä on aiemmin tullut mitalisijoille asti, mutta usein joukkueet ovat olleet myös tämän vuotista suurempia. Lentokonehuollossa savolaiset ovat voittaneet aikaisempina vuosina hopeaa ja pronssia.

– Tämä on upeaa, olemme hyvin onnellisia kaikki. Olen ylpeä koko joukkueesta. Tämä voittohan on kunniaosoitus myös henkilökunnalle ja opettajille, sanoo Savon koulutuskuntayhtymän rehtori Heikki Helve palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Helve sanoo, että Sakky tulee muistamaan kaikkia kilpailijoita ja valmentajia. MM-kultaa juhlitaan henkilöstön ja opiskelijoiden parissa, kun joukkue palaa kotiin.

Matias Korrin lisäksi Savosta olivat mukana kilpailemassa myös leppävirtalainen hitsaaja Juho Nissinen ja kuopiolainen leipuri Sanni Kumpulainen.

Koko savolaisjoukkue eli Matias Korri (vas.), Sanni Kumpulainen ja Juho Nissinen.
 

Suomalaisille runsaasti tunnustusta

Kultaa saivat myös Emeliina Papinniemi kondiittorilajissa ja Sofia Sundqvist lähihoitajalajissa. Hopeaa saavutti Taiju Koivula hiusmuotoilussa. Papinniemi sai parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista ja hänet palkittiin Best of Nation -tittelillä.

Lisäksi suomalaiset saivat yhdeksässä lajissa tunnustuksen keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Neljä mitalia on erinomainen suoritus erittäin korkeatasoisessa kilpailussa. Kultamitaleja Suomi on saanut WorldSkills-kilpailusta enemmän vain kerran, eli kotikisoissa Helsingissä vuonna 2005, jolloin kultaa tuli yksi enemmän. WorldSkills-kilpailun osallistujamäärät ovat kasvaneet viime vuosina.

Medallion for Excellence -tunnustuksen saivat Esa Varemo (11. sija elektroniikassa), Werner Sillanpää (4. sija sähköasennuksessa), Mari Lappalainen (6. sija maalaus ja tapetointi -lajissa), Iida Haveri (13. sija kauneudenhoidossa), Johan Kurkela (16. sija kokkilajissa), Henna Kangas (6. sija ravintolapalvelussa), Miikka Kääntä ja Jani Kinnunen (12. sija viherrakentamisessa), Salla Käyhkö (7. sija visuaalisessa myyntityössä) sekä Nestori Räisänen (15. sija putkiasennuksessa). Medallion for excellence -tunnustuksen saa oman kilpailulajinsa keskiarvoa paremmasta pistemäärästä. Suomen joukkueesta siis lähes puolet ylsi oman lajinsa parhaimmistoon.

− Haluan onnitella lämpimästi kilpailussa menestyneitä ja kiittää jokaista mukana ollutta suomalaisnuorta! Kilpailumenestyksemme on upea uutinen. Se kertoo osaltaan suomalaisen ammatillisen koulutuksen erinomaisesta laadusta ja ammattilaistemme vahvasta sitoutumisesta ammatillisen koulutuksen jatkuvaan kehittämiseen, sanoo ministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka kannusti suomalaisnuoria paikan päällä Abu Dhabissa maanantaina.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestettiin Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Siihen osallistui 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi jossain päin maailmaa. Suomen joukkueeseen kuului 27 nuorta, jotka osallistuivat yhteensä 24 lajiin. Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.