Savolaiset ohjeet – näin työelämää voisi parantaa

Työterveyslaitoksen Kuopion aluejohtaja Juha Heikkinen kertoo TTL:n verkkosivuilla työpaikkansa huoneentaulusta, johon on koottu työhyvinvointia edistäviä teesejä. Jos vain ymmärtää savoa, voi näistä ottaa opiksi muuallakin:

 

1) Muista sannoo päevee tae kysyvä miten männöö vae männöökö mitenkää.

2) Hymmyile ja huomoo – Sinä et ou sen kummempi ku minäkää, pikemminnii päenvaston.

3) Anna arvoo eläkä molloo – Jokkaese hommat on arvokkaeta vaekkakii erlaesia.

4) Souvetaan sammaan suuntaan – männäänkö sumpille.

5) Jokkaene tarvii ommoo aekoo kotona ja konttuurissa.

6) Aakase suus ajallaan, huasta sillon ku on huastamisen aeka.

 

Heikkisen mielestä ilman savontamista teesit olisivat jääneet tylsiksi käskyiksi – kuolleiksi kirjaimiksi, joita organisaatioissa on riittävästi. Mutta kuinkas teesejä noudatetaan TTL:n Kuopion toimipisteessä?

–Esimiehen näkökulmasta yllättävän hyvin, mutta aina on parantamisen varaa. Työhyvinvointi lähtee pienistä asioista kuten toisen ihmisten huomioimisesta. Kun se, yhteishenki ja tasavertaisuus saadaan toimimaan, niin kaikilla on mukavampi olla ja työskennellä, Heikkinen tuumaa.

–Yhteinen työhyvinvointi on kaikkien vastuulla.

Ihannetyöpaikalla "fyysiset ja henkiset ulottuvuudet" ovat Heikkisen mukaan tasapainossa.

–Kun kaikilla on mielekkäät työtehtävät, hyvät työpisteet, riittävä ammattitaito tehdä töitä ja motivaatio kohdillaan, niin työn kannalta se on kaikista paras.

Helsingissä syntynyt ja Hämeessä kasvanut Heikkinen on asunut Savossa jo yli kaksikymmentä vuotta. Teesien savontamisesta on kuitenkin vastuussa vanhempi asiantuntija Esko Rytkönen. TTL:n Kuopion toimipisteessä työskentelee noin 65 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.