Israelilaisilla saarihanke myös Sonkajärvellä - "Ecolandia" esitellään hepreaksi videolla

Sveitsissä asuva, Israelista kotoisin oleva kiinteistösijoittaja Amir Weil kertoi perjantaina, että Ecoland Group -yritys etsi rauhallista ja luonnontilaista saarta Suomesta kaksi vuotta.

– Löysimme saaren Kaavilta, josta on sopiva etäisyys Helsinkiin ja Lappiin. Kaavi on paikkana täydellinen. Ihmiset ovat mukavia. Luonto on kaunis järvineen ja suurine metsineen, kertoo Weil sähköpostitse.

Weil kehuu myös–yllättävää kyllä–Suomen kesäilmastoa.

– Israelissa on kesällä todella kuuma, jopa 45–50 astetta.

Yhtiökumppaneina ovat Yhdysvalloissa asuva Moti Shemtovi ja Israelissa oleva Aviad Shaivich, joka on lisäksi ostanut neljän hehtaarin alueen Sälevä-järven Hautasaaresta Sonkajärveltä.

Sinnekin on ajan mittaan suunnitteilla 8–10 mökin lomakylä. Maakauppa tehtiin maaliskuussa 2014 monialaisen Nikud ltd -yhtiön nimissä. Weilin mukaan Sonkajärven hanke on jäissä, koska rakennuslupa puuttuu.

Rakentaminen Hautasaareen vaatii ranta-asemakaavamuutoksen, koska siellä ei ole jäljellä rakennusoikeutta.

– Jos viranomaiset auttavat ja rakennuslupa heltiää, voisi projekti edetä heti. Muuten Kaavi hoidetaan ensin ja sitten on vuorossa toinen saari, hän valottaa yhtiökumppaninsa suunnitelmia.

Ecolandin hepreankielisillä nettisivuilla Hautasaarta esitellään videollakin.

 

 

 

 

Nettisivuilla Kaavin Petäjäsaarta on markkinoitu hepreaksi taianomaisena. Noin 100 000 eurolla myytävistä 30–50 neliön lomamökeistä 12:sta on maksettu käsiraha.

Mökin hintaan kuuluvat oheispalvelut kuten yhteistilat, sauna ja veneet. Weil uskoo, että loput 12 varataan viimeistään elokuussa.

Mutta sitä ennen seurakunnan maan myynti tarvitsee kirkkohallituksen vahvistuksen ja lainvoimaisen kaavan. Ensimmäiset matkailijat saadaan saareen aikaisintaan kesällä 2017.

 

Israelilaisten puuhama lomakylän suunnittelu on jo herättänyt epäilyjä joissakin kaavilaisissa ja muuallakin Suomessa.

– Lomakylästä on hyötyä, koska alueelle saadaan turisteja. Aina on ollut ihmisiä, jotka vastustavat uutta, erilaisia projekteja tai israelilaisia. Uskon, että tämä onnistuu kaikin puolin hyvin.

Mökkejä aiotaan myydä myös muun muassa ranskalaisille, saksalaisille ja englantilaisille.

Weilin mukaan tulossa on lapsiperheitä, jotka arvostavat luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Mökin jo varanneiden joukossa on esimerkiksi lääkäri, professori ja juristi.

Tarkoitus on lomailla myös talvella, minkä Weil arvelee olevan vain jännittävää. Saaresta pääsee hyvin laskettelukeskuksiin.

Petäjäsaareen lomakylää suunnitteleva Ecoland Group on Shematovin ja Weilin yhtiö. Kaksikko omistaa Shemtovi-Weil Entrepreneurship Construction & Engineering -rakennuskonsernin, jolla on toimintaa Israelin lisäksi USA:ssa Miamissa ja Saksassa Berliinissä. Yhtiö on toteuttanut aluerakennusprojekteja myös Italiassa ja Tsekissä.

Shemtovi-Weil -yhtiö syntyi vuonna 2011, kun Weilin pari vuotta aikaisemmin perustama kiinteistönjalostaja sai pääomistajakseen Moti Shemtovin perheyhtiön.

Weil on tytäryhtiössä edelleen osaomistajana. Hänen roolinaan on liiketoiminnan kehittäminen sekä rahoituksen ja sijoittajasuhteiden hoito. Niiden rinnalla hän on perustanut viisi start up -yritystä, joista viimeisin on sosiaalinen hakukone iNeed.

Israelilaisten lomakylän kannattavuus epäilyttää Kaavin kylänraitilla