Savon Sanomat ärhäköittää uutistoimintaansa uudella yhteistoimituksella

Suomalainen journalismi saa uuden vahvan uutisbrändin, kun uutistoimitus Uutissuomalainen aloittaa toimintansa. Väli-Suomen median kahdeksan toimittajan yhteistoimitus Uutissuomalainen tekee helmikuun alusta alkaen juttuja kahdeksaan eri sanomalehteen.

Mukana yhteistyössä ovat Väli-Suomen Mediaan kuuluvat maakuntalehdet Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Etelä-Suomen Sanomat ja Karjalainen sekä aluelehdet Aamuposti, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Uusimaa. Yhteistoimituksen jutut tavoittavat siis yli miljoona lukijaa, joten kyse on merkittävästä toimijasta.

Toimitusta johtaa uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

– Tunnelmat ennen h-hetkeä ovat innostuneet ja ripauksen odottavat. Pyrimme olemaan alusta alkaen ärhäkkä valtakunnallinen uutiskone, Savon Sanomista Uutissuomalaisen johtoon tullut Pietiläinen kommentoi.

Pietiläisen mukaan Uutissuomalaisen perusarvoja ovat luotettavuus, laatu ja nopeus. Jo valittu toimituksen nimi kertoo Pietiläisen mukaan siitä, että uutiset ovat kaiken ytimessä.

– Tuotamme lukijoillemme erityisiä ja ainutlaatuisia juttuja. Tarjoamme laadukasta uutisointia yhteiskunnallisista aiheista, kuten valtakunnan politiikasta ja taloudesta, Pietiläinen kertoo.

– Tulemme avaamaan päätöksentekoon liittyviä asioita ja selittämään yhteiskunnallisia ilmiöitä, hän jatkaa.

Uutissuomalaisen toimittajiksi on valittu Antti Launonen ja Iida Tiihonen Savon Sanomista sekä Minna Harmaala Etelä-Suomen Mediasta, Ari Helminen ja Tarja Koljonen Etelä-Suomen Sanomista, Outi Laatikainen Keskisuomalaisesta ja Sari Vanninen Karjalaisesta.

Toimittajia on näin ollen Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla. He ovat pestinsä ajan Väli-Suomen Median työntekijöitä ja työvapaalla kotitoimituksistaan.

– Toimittajiksi on valittu kovan tason tekijöitä, joilla on näkemystä ja kokemusta yhteiskunnallisten asioiden seuraamisesta. Kullakin on oma vastuualueensa, kommentoi Pietiläinen.

Uutissuomalainen tuottaa sisältöjä sekä lehtiin että verkkoon.

– Meidän toimintamalli mahdollistaa reagointiherkkyyden. Meillä tulee olemaan vahvasti eteenpäin katsova ote, Pietiläinen sanoo.

Uutissuomalainen tuottaa arkipäivisin kaksi sivua valmiiksi taitettuja juttuja yhteistyölehtiin.

Maakuntalehtien yhteisen yrityksen Väli-Suomen Media Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Koivumaan mukaan Uutissuomalainen laajentaa ja syventää ajankohtaisia valtakunnallisia uutisaiheita.

– Uutissuomalainen kaivaa uutta tietoa ja tuo uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se parantaa merkittävästi osakas- ja asiakaslehtiensä kotimaan uutissisältöä, näkee Koivumaa.

Koivumaan mukaan Uutissuomalaisen ja Suomen Tietotoimiston eli STT:n kautta Väli-Suomen Median lehdet tekevät jo likimain kaiken valtakunnallisen aineiston lehtiin yhteistyön kautta.

Savon Sanomien päätoimittajan Seppo Rönkön mukaan yhteistoimitus sopii erinomaisesti Savon Sanomien sisältöprofiiliin.

– Uutisellisuus on yksi Savon Sanomien peruskivistä. Siitä kertoo sekin, että Savon Sanomat teki viime vuonna ennätyksellisen paljon valtakunnallisia läpimenoja.

Yhteistoimitus tuo lisää voimaa myös verkkouutisointiin.

– Maakuntalehden perusta on omalla alueella, mutta vahva valtakunnallinen uutisointi on erittäin tärkeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.