Savon Sanomat kuudenneksi paras

Savon Sanomat oli viime vuonna STT-Lehtikuvan kuudenneksi eniten siteeratuin uutismedia.

Eniten siteeratuin oli Helsingin Sanomat kuten aiempinakin vuosina Journalisti-lehden teettämissä vertailuissa. Savon Sanomien taakse jäi useita suurempia toimituksia.

– Savon Sanomat on erittäin hyvällä tasolla, kuten olemme olleet jo useana vuonna peräkkäin. Tulos osoittaa, että organisaatiomme toimii tehokkaasti. Suuri kiitos kuuluu toimituksen koko porukalle, sanoo va. päätoimittaja Seppo Rönkkö.

Savon Sanomien monipuolisuudesta kertoo se, että perinteisesti siteerattujen poliisiuutisten ja politiikan lisäksi niin sanottuja läpimenoja on tehty myös kulttuurista, taloudesta ja urheilusta.

– Eli meillä osataan tehdä uutisia laidasta laitaan.

Rönkkö muistuttaa, että Savon Sanomien tärkein tehtävä on kuitenkin oman levikkialueen asioiden uutisointi ja alueen ihmisten elämään vaikuttavien asioiden kertominen.

– Toki osa näistä valtakunnallisista STT:n siteeraamista läpimenouutista on myös puhtaasti näitä oman alueemme uutisia.

Rönkön mukaan tulos osoittaa myös, että Savon Sanomissa jatkuvasti tehtävät kehitysprojektit kantavat hedelmää.

– Niillä on edesautettu tehokkaan uutistuotannon ylläpitämistä.

Keskisuomalainen Oyj:n toinen maakuntalehti Keskisuomalainen sijoittui vertailussa Savon Sanomiakin paremmin eli kolmanneksi. Viikonvaihdelukemisto Sunnuntaisuomalainenkin menestyi ollen 11:nneksi siteeratuin.

Vertailussa siteerauksiksi laskettiin jutut, jotka STT:n toimittaja teki jonkun muun median julkaiseman uutisen pohjalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.