Savon Sanomien lukijat "Minnan" tapauksesta: Keräys pystyyn

Tiistaina uutisoitu juttu vähävaraisen Minnan perheen kesänvietosta kirvoitti Savon Sanomien Facebook-sivulla vilkasta keskustelua. Lukijat arvelivat, ettei nykypolitiikka ja lomarahojen leikkaukset ole ainakaan lisänneet lapsiperheiden mahdollisuuksia lomareissuihin.

Mielipiteet vaihtelivat äärilaidasta toiseen.

Osa kommentoijista oli sitä mieltä, että kotona oleilun ja retkeilyn lähimaastossa pitäisi riittää lapsille elämykseksi. Toiset olivat vaatimassa keräystä pystyyn perheen hyväksi.

Osa muistutti, että moni muu perhe on samanlaisessa tilanteessa.

Perheellä jää noin 350 euroa kuukaudessa laskujen maksujen jälkeen elämiseen. Yksi kirjoittaja olikin huolissaan nimenomaan siitä, miten raha saadaan riittämään edes ruokaan.

Juttua kommentoi myös Johanna Venäläinen, joka lupasi tarjota parille, kolmelle vähävaraiselle lapsiperheelle mahdollisuuden päästä tutustumaan maksutta maatilan elämään noin 40 kilometrin päästä Kuopiosta; hoitamaan lehmiä, vasikoita, vuohia, kissoja, koiria, ratsastamaan hevosilla ja kokeilemaan traktorikyytiä ja herkuttelemaan ternimaitopannarilla.

Venäläisen tarjous oli saanut huimasti peukutuksia ja kommentteja, joissa naista kiiteltiin. Keskiviikkoilltaan mennessä kukaan ei ollut tarttunut tarjoukseen.

Jutussa haastateltava kertoi, että koulussa tapahtuva lasten kesäkokemusten vaihto saa hänet tuntemaan ahdistusta jo etukäteen.

Hope ry:n edustaja puolestaan kertoi, että joskus jo elokuvissa käyminen voi pelastaa lapsen häpeälliseltä kokemukselta, kun kesänvietosta kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vähävaraisen lapsiperheen tarina herätti ihmisten auttamishalun – Professori: "Pienikin lapsi erottaa köyhän ja rikkaan"

Auttamishalu heräsi Iisalmessa: vähävaraisille perheille järjestetään ilmainen elokuvailta

Kuopiolaiset perheenäidit järjestävät matalan kynnyksen lomareissun Ähtäriin

"Jotkut kaverit ovat viettäneet kesällä kuukauden Espanjassa, meidän lapset eivät pääse omaa takapihaa kauemmas"