Savon Yrittäjät: Luottamustehtävässä yrittäjän ansiomenetyskorvaus vähintään 15 euroa tunnilta

Savon Yrittäjien mielestä yrittäjän on pystyttävä hoitamaan luottamustehtäväänsä samanlaisin ehdoin kuin palkansaajan. Tällä hetkellä kunnallisille luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, siis korvausta ansionmenetyksestä ja kustannuksista, joita luottamustoimen vuoksi aiheutuu. Lisäksi maksetaan sekä matkakustannusten korvausta ja päivärahaa kunkin kunnan hallintosäännön mukaisesti.

Mikäli luottamushenkilö menettää ansiotuloja, tulee hänen useimmiten korvauksen saadakseen esittää kirjallisesti riittävä selvitys ansionmenetyksestään. Luottamushenkilön ansionmenetys voi määräytyä myös viimeksi vahvistetun valtionverotuksen ansiotulojen perusteella.

Kunnat voivat myös maksaa ansionmenetyskorvausta määrittelemänsä tuntihinnan mukaisesti muun muassa yrittäjälle heidän antamansa selvityksen ja vakuutuksen pohjalta.

Yrittäjäjärjestö huomauttaa, että Pohjois-Savon kunnat ovat määritelleet tämän yrittäjien yleisesti käyttämän korvausmenetelmän tuntihinnan hyvinkin eritasoisesti. Maksettavissa tuntikorvauksissa on suuria vaihteluita. Savon Yrittäjien mielestä yrittäjien ansionmenetyskorvauksen tulisi olla vähintään 15 euroa tunnilta.

Savon Yrittäjät on asettanut tavoitteeksi saada 250 yrittäjäehdokasta huhtikuussa pidettäviin kuntavaaleihin. Tavoitteena on saada myös mahdollisimman kattava määrä yrittäjiä kuntien valtuustoihin.

Uusimmat

Kotimaa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.