Savon Yrittäjät: Luottamustehtävässä yrittäjän ansiomenetyskorvaus vähintään 15 euroa tunnilta

Savon Yrittäjien mielestä yrittäjän on pystyttävä hoitamaan luottamustehtäväänsä samanlaisin ehdoin kuin palkansaajan. Tällä hetkellä kunnallisille luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, siis korvausta ansionmenetyksestä ja kustannuksista, joita luottamustoimen vuoksi aiheutuu. Lisäksi maksetaan sekä matkakustannusten korvausta ja päivärahaa kunkin kunnan hallintosäännön mukaisesti.

Mikäli luottamushenkilö menettää ansiotuloja, tulee hänen useimmiten korvauksen saadakseen esittää kirjallisesti riittävä selvitys ansionmenetyksestään. Luottamushenkilön ansionmenetys voi määräytyä myös viimeksi vahvistetun valtionverotuksen ansiotulojen perusteella.

Kunnat voivat myös maksaa ansionmenetyskorvausta määrittelemänsä tuntihinnan mukaisesti muun muassa yrittäjälle heidän antamansa selvityksen ja vakuutuksen pohjalta.

Yrittäjäjärjestö huomauttaa, että Pohjois-Savon kunnat ovat määritelleet tämän yrittäjien yleisesti käyttämän korvausmenetelmän tuntihinnan hyvinkin eritasoisesti. Maksettavissa tuntikorvauksissa on suuria vaihteluita. Savon Yrittäjien mielestä yrittäjien ansionmenetyskorvauksen tulisi olla vähintään 15 euroa tunnilta.

Savon Yrittäjät on asettanut tavoitteeksi saada 250 yrittäjäehdokasta huhtikuussa pidettäviin kuntavaaleihin. Tavoitteena on saada myös mahdollisimman kattava määrä yrittäjiä kuntien valtuustoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.