Savon isoin autoesittely kiinnosti – tuhansia kävi torilla

Savon suurin autoesittely houkutteli lähes 6 000 kävijää lauantaina Kuopion kauppatorille. Keskusta piristyi. Uudet autot kiinnostivat paitsi miehiä myös naisia ja lapsia.

Kuopiolainen Emmi Voutilainen katseli autoja lastensa Sofian, 4, ja Lilianin, 2, kanssa.

– Tämä on kiva tapahtuma. Lähdin tänne tietoisesti enkä sattumalta, hän sanoi naurahtaen.

Kuopiolaiset Anniina ja Juha Ruuskanen kertoivat, että autot kiinnostavat. Lapset Noel, 3, ja Jooa, 2, ihmettelivät nykytekniikan ihmeitä.

– Emme ole nyt ostoksilla, sillä vaihdoimme äsken autoa. Tämä esittely on mukava tilaisuus, Anniina Ruuskanen selvitti.

– Audit ja "volkkarit" ovat suosikkejamme, Juha Ruuskanen mainitsi.

Lajissaan ensimmäinen tapahtuma perustui savolaiseen yhteistyöhön. Sen järjestivät 110-vuotias Savon Sanomat ja kumppanit. Mukana olivat KalPa, Kuopion Pysäköinti, Kuopion Automuseo, Delta, Avainvaunu, Autotalo Hartikainen, J.Rintajouppi, Laakkonen, Kuopion Autokauppa, Väänäsen auto, Autoliike Miettinen, Autoliitto, Hinuri24 sekä Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Keskustan ulkopuolella toimivat liikkeet toivat torille liki 80 autoa. Tilapäiset sadekuurot eivät haitanneet. Savon Sanomien päätoimittaja Seppo Rönkkö oli tyytyväinen väen paljouteen.

– Täällähän on väkeä kuin Tepsin maalilla, vitsaili Rönkkö viitaten Turun Palloseuraan, joka kohtaa lauantai-iltana KalPan Kuopiossa.

– Autoesittely on hieno osa Savon Sanomien juhlavuoden tapahtumia, joita ovat tähän mennessä olleet esimerkiksi maakuntapäivä elokuussa, KalPan hopea ja hiihtäjä Iivo Niskasen MM-kulta, josta Savon Sanomat uutisoi Iivon Sanomissaan, Rönkkö sanoi.

Joku muisteli, että samantapainen tapahtuma oli torilla 1970-luvulla. Usea kertoi, että oli kiinnostavaa tutustua moniin eri malleihin kerralla paikanpäällä eikä vain netissä. Kauppojakin hierottiin.

Pohjois-Savon autoalan liikkeiden yhdistyksen puheenjohtaja Ville Miskala kehuikin matalan kynnyksen tilaisuutta.

– Tämä kannatti järjestää. Ihmiset voivat tutustua helposti uusiin merkkeihin ja malleihin, hän perusteli.

Savon Sanomien myyntijohtaja Mirja Vänttinen toivoi, että yhteistyö autokauppiaiden kanssa jatkuu ja tapahtuma järjestetään uudelleen.

Yhteistyötä kehui myös jääkiekkovaikuttaja, KalPan Hannu Kapanen.

Tapahtumassa arvottiin kaksi tuhannen euron matkalahjakorttia. Ne voittivat kuopiolaiset Eeva Nousiainen ja Esko Hämäläinen. Voittajiin otetaan yhteyttä ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.