Savon järvistä nousee melkoisia jytkyvonkaleita - katso kuvat!

Savon Sanomien perinteiseen kalakilpailuun on tänäkin vuonna lähetetty kuvia uskomattomista vonkaleista, jotka on saalistettu Savon järvien syövereistä. Kokosimme alkuvuoden jytkyimmistä kaloista kuvasarjan, joka löytyy jutun lopusta.

Ja jotta ei unohtuisi, niin tässä vielä kalakilpailun säännöt.

Kilpailuaika on kalenterivuosi. Kilpaan saa osallistua Savon Sanomien levikkialueelta pyydystetyillä kaloille. Kilpailukaloja ovat ahven, ankerias, hauki, järvilohi, järvitaimen, kuha, lahna, made, siika ja säyne. Talvipilkkijöille on sarjat hauelle ja ahvenelle. Lisäksi kesäisille mato-onkijoille on oma sarjansa, jonka kilpailukala on ahven.

Sarjojen voittajat palkitaan. Lisäksi voidaan palkita joku kilpailukaloihin kuulumaton kala tai kalatapahtuma. Alle 15-vuotiaita kalastajia muistetaan pienellä esinepalkinnolla. Kilpailuvastaukset toivotaan lähettävän mahdollisimman pikaisesti saaliin saamisesta, os. Savon Sanomat /toimitus, PL 68, 70101 Kuopio. Kuoreen tunnus: kalakilpailu/Veijo Miettinen. Ilmoituksen voi lähettää myös sähköpostilla: veijo.miettinen(at)dnainternet.net.

Mukaan toivotaan valokuvia, joissa valokuvaajan nimi on mainittava. Kalastajan yhteystietoja ei pidä unohtaa. Todella suurista kaloista toivotaan kahden todistajan yhteystiedot tai maininta siitä, missä kala on punnittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kalakilpailun alkuvuoden satoa